Se strânge laţul în jurul poliţistului Cristian Cioacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Surse judiciare susţin că după 10 decembrie, Cioacă va fi chemat la Parchetul General pentru audieri.

Anul 2012 se anunţă a fi unul destul de agitat pentru poliţistul Cristian Cioacă. Cât de curând el ar putea fi trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Asta pentru că magistraţii Judecătoriei Braşov au redactat deja sentinţa prin care Elodia Ghinescu a fost declarată moartă pe cale judecătorească.

Mai trebuie doar ca aceasta să fie comunicată mamei avocatei, Emilia Ghinescu, dar şi procurorului. Acest lucru se va face în câteva zile, apoi va începe să curgă termenul de 15 zile, în care orice persoană poate ataca sentinţa, dar numai dacă are dovezi certe că Elodia Ghinescu este în viaţă. În caz contrar, avocata este oficial moartă şi se va putea elibera certificatul de deces.

Acest certificat va schimba cursul anchetei în dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este acuzat că ar fi ucis-o pe soţia sa, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. „Vom depune certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei. În funcţie de rezultatul cercetărilor, încadrarea juridică poate fi schimbată", a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Marius Iacob „s-a despăţit" de Elodia

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul Cristian Cioacă ar putea fi chemat la o nouă audieri după data de 10 decembrie. Numai că nu se va mai întâlni cu procurorul Marius Iacob, ci cu un alt magistrat. Zilele trecute, Marius Iacob a predat, sub semnătură, dosarul Elodia procurorului Marian Gherman, şef Birou Criminalistică la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Explicaţia oficială este că în luna iunie a acestui an, Marius Iacob a fost delegat timp de şase luni în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, iar noua funcţie nu-i mai permite să instrumenteze dosare penale.

„Fiind pe o altă funcţie nu mai pot instrumenta dosare penale, iar acestea au fost redistribuite. Nu există o interdicţie expresă în acest sens ci este o cutumă. Mi-a fost foarte greu, dar acest dosar este al unei instituţii şi el va fi dus mai departe de un coleg şi va avea aceeaşi finalitate care rezultă din probe", ne-a declarat procurorul Marius Iacob.
Cu toate acestea, magistratul spune că nu va înceta să se gândească la Elodia. „Este un caz care m-a marcat foarte mult şi chiar dacă nu mai instrumentez dosarul nu înseamnă că nu mă mai gândesc la Elodia şi la ce se mai poate face în dosar. Este un caz în care am investit suflet şi a fost unul dintre cele mai complexe cazuri la care am lucrat. E un omor atipic fiindcă de regulă pleci de la cadavru la suspect, iar în acest caz am plecat de la suspect", a mai spus Marius Iacob.

Procurorul are în continuare convingerea că poliţistul Cristian Cioacă este principalul suspect al uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. „Am dormit liniştit ştiind că Elodia nu o să mai apară vie şi că nu are cum să fie altcineva suspectul", a mai spus Marius Iacob.


Filmul dispariţiei Elodiei

La 29 august 2007, Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă. Cristian Cioacă, soţul avocatei, i-a anunţat dispariţia la poliţie abia la 5 septembrie 2007. Poliţistul a devinit suspectul principal şi se presupunea deja că Elodia este moartă. La 19 septembrie 2007 a început cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor. În octombrie 2007 au demarat căutările trupului Elodiei Ghinescu. Scotocirile în pădurile şi în lacurile din Braşov, Argeş şi Covasna au continuat şi în 2008, şi 2009, însă fără niciun rezultat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite