Schimbări la plata impozitelor în cazul microîntreprinderilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit în anul 2011, pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu anul fiscal 2012, dacă îndeplinesc anumite condiţii.

Pentru a putea avea această obţiune firmelem trebuie să aibă maxim nouă salariaţi, nenituri sub 100.000 de euro, să fie private 100% şi să nu realizele venituri în domeniul bancar, al asigurărilor şi al jocurilor de noroc.
Nu pot opta pentru acest sistem de impunere persoanele juridice care au capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi.

Opţiunea pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se poate depune până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv, prin completarea şi depunerea formularului 010 - "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică".

De asemenea, până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv, microîntreprinderile plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, pot opta pentru plata impozitului pe profit începând cu anul 2012, prin completarea şi depunerea formularului 010 - "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică".

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite