Robotul Curiosity revine la Braşov, în primul planetarium mobil din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durata unei proiecţii este de aproximativ 45 de minute au anunţat organizatorii evenimentului
Durata unei proiecţii este de aproximativ 45 de minute au anunţat organizatorii evenimentului

Planetariul Mobil Educaţional, va reveni la Braşov, între 5 şi 11 decembrie 2016, şi prezintă vizitatorilor lucruri noi despre univers, constelaţii, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unei serii de proiecţii spectaculoase însoţite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri şi înălţimea de 5 metri.

Acest proiect educaţional şi interactiv, vine în întâmpinarea lipsei unei educaţii astronomice corespunzătoare din şcoli.

„Noi ne-am dat seama că astronomia e tratată foarte sumar în şcoli sau, cel puţin, că prezentările care se fac nu sunt ambalate într-un mod interactiv şi atractiv pentru copii.  E important ca ei să poată pune întrebări, să-şi exprime bucuria liberi şi să îşi dea seama de frumuseţea universului, mai ales în contextul în care astronomia e o ştiinţă în plină expansiune, căreia i se acordă o atenţie din ce în ce mai mare şi de către publicul larg. Cine ştie? Următorul Gagarin s-ar putea naşte la Braşov” a declarat Adrian Filpişan, iniţiatorul şi coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educaţional.

Prezentarea poartă titlul „Exploratori ai Universului: Galileo Galilei şi Curiosity” şi va conţine o hartă 1:1 a boltei cereşti de deasupra Braşovului, însoţită de explicaţii, informaţii privitoare la exploratorii spaţiului, constelaţii şi planete, dar şi o proiecţie 3D a unor asteroizi în mişcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali.

De asemenea, cei prezenţi la eveniment se vor lăsa purtaţi de telescopul Hubble în tainele universului, iar la sfârşit vor putea cunoaşte un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Spectacolele vor avea loc la Eiana mall , în 5 şi 11 decembrie, între orele 9:00 şi 18:00, si se vor desfăşura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecţii este de aproximativ 45 de minute, iar preţul unui bilet de 10 RON. Domul în care se vor desfăşura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.

Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite