Reduceri de cheltuieli în spitalele braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru economie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov au propus comasarea Maternităţii, a Spitalului de Boli Infecţioase şi a Spitalului de Copii cu Spitalul Judeţean Braşov.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi managerii spitalelor au analizat propunerea, însă au decis ca aceasta să nu se pună în aplicare. „Atât reprezentanţii Consiliului Judeţean, cât şi managerii spitalelor au decis că această comasare nu se justifică, dar s-a stabilit ca în perioada următoare Consiliul Judeţean Brasov să facă o analiza in detaliu privind reducerea cheltuielilor totale şi in baza acestei analize să vină cu o propunere de modificare a structurii organizatorice a spitalelor pe care le are in administrare. De asemenea s-a solicitat Consiliului Judeţean alocarea unor fonduri din bugetul anului în curs pentru realizarea unui sistem informatic unic pentru toate unităţile spitaliceşti care să gestioneze atât cheltuielile cât şi cazurile tratate şi să permită accesul informatic la rezultatele analizelor efectuate pacienţilor", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Prefecturii Braşov.  

Analiza situaţiei spitalelor din judeţ a dus la identificarea unor spaţii care pot fi puse la dispoziţie pentru înfiinţarea unor unităţi de asistenţă medico-socială. „În acest scop la Spitalul Municipal Făgăraş se pot organiza 50 de paturi, la Spitalul Municipal Codlea şi la Spitalul Orăşenesc Zărneşti există capacitatea de a aloca câte 20 de paturi, iar la Spitalul de Boli Cronice Victoria se poate înfiinţa o unitate medico-socială pe un întreg etaj neutilizat la capacitatea maximă în acest moment", se arată în acelaşi comunicat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite