Razii în apropierea trecerilor de pietoni. Neacordarea de prioritate, principala cauză a accidentelor la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni a fost cauza principală a accidentelor produse la Braşov în 2015. În plus şi pietonii traversează prin locuri nepermise şi se pun singuri în pericol.

Pentru că accidentele în care au fost implicaţi pietoni s-au înmulţit în 2015, poliţişti fac razii în fiecare săptămână şi amplasează radarele în zona trecerilor de pietoni pentru a-i face pe şoferi să respecte regulile. Chiar şi aşa există şoferi care conduc după bunul plac. La o acţiune organizată astăzi pe Calea Bucureşti, în doar două ore, patru şoferi au rămas la rândul lor pietoni pentru că nu au oprit la zebră. Nici pietonii nu se lasă mai prejos şi traversează pe unde apucă.

„Săptămâna trecută au fost ridicate 58 de permise auto pentru neacordare de prioritate. De asemenea, avem în vedere şi conduita pietonilor. Zilnic sunt sancţionate contravenţional 10-15 persoane care nu respectă prevederile legale, traversând strada prin locuri nepermise“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite