Puţini turişti au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi în Poiana Braşov. De Anul Nou staţiunea va fi pustie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Aurelius din Poiana Braşov FOTO Ioan Buciumar
Hotelul Aurelius din Poiana Braşov FOTO Ioan Buciumar

Moldovenii şi ruşii nu au mai venit în număr mare în Poiana Braşov pentru Crăciunul pe rit vechi. De Anul Nou după acelaşi calendar se anunţă şi mai puţini turişti

Limba rusă era a doua limbă oficială în Poiana Braşov, la o săptămână după Revelion. În fiecare an, de Crăciunul pe stil vechi, staţiunea montană se umplea cu turişti veniţi din Rusia, Ucraina şi, mai ales, Republica Moldova. Hotelierii le pregăteau tot felul de surprize şi se încingeau chefuri pe cinste, aşa cum numai ruşii şi moldovenii ştiu să facă. 

Anul acesta, Poiana Braşov a fost o staţiune mult mai tristă în primul sfârşit de săptămână după Anul Nou. Numărul turiştilor veniţi să sărbătorească aici Crăciunul după calendarul iulian, decalat cu 13 zile faţă de cel gregorian, utilizat în aproape toată lumea. 

Anul acesta, Crăciunul pe rit vechi a avut loc în 7 ianuarie, dată la care hotelurile din Poiana Braşov erau ocupate în proporţie de peste două treimi, însă cei mai mulţi dintre turişti erau români.

„Gradul de ocupare în Poiana Braşov s-a apropiat de 70%. Sunt mai multe motive pentru care hotelurile nu au fost pline în această perioadă, între care lipsa zăpezii, reluarea mai devreme a şcolilor. Dacă ne referim doar la moldovenii de peste Prut, aceştia au fost prezenţi într-un număr mult mai mic decât în anii trecuţi”, a arătat preşedintele Asociaţiei de Turism Poiana Braşov, Roxana Cojocea. 

Lipsa moldovenilor a făcut ca petrecerile tematice, care produceau multă veselie în anii precedenţi, să fie anulate. Calendarul iulian mai are o mare sărbătoare, Anul Nou, sărbătorit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, însă numărul rezervărilor venite dinspre Moldova, Ucraina sau Rusia este chiar mai mic decât pentru Crăciunul pe rit vechi. 

„Anul acesta nu au fost făcute pachete speciale pentru Crăciunul pe rit vechi. Câţiva dintre hotelieri au încercat să vină cu oarecare programe care să-i atragă pe turişti, însă audienţa a fost foarte scăzută, astfel că au renunţat cu toţii. De Revelion este mult mai slab. Rezervările sunt mult mai puţine şi în cazul turiştilor autohtoni, cu atât mai mult din partea celor care vor sărbători Anul Nou după calendarul vechi”, a mai precizat Roxana Cojocea. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Postarea incredibilă pe Tik Tok a adolescenţilor care au omorât un om în noaptea de Revelion, la Ticuşu Vechi 

Cât de mult iau în serios părinţii pericolul din spatele jocurilor online. Capcana în care pot cădea copiii

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite