Principalul suspect în cazul crimei din Noua a fost arestat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au dispus un mandat de reţinere pe numele lui Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, pentru infracţiunea de omor deosebit de grav. În această dumpă-amiază judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului. Erwin Victor Preşmereanu a făcut recurs.

CITEŞTE AICI ÎNTREAGA POVESTE A CRIMEI

UPDATE 04.04.2011 Ora 11.55 Curtea de Apel Braşov va judeca, miercuri, recursul formulat de Erwin Victor Preşmereanu, după ce Tribunalul Braşov a decis arestarea lui pentru 30 de zile. Şedinţa de judecată este programată pentru ora 09.00.

UPDATE ora 14.50 În acest moment, anchetatorii percheziţionează casa suspectului, pentru indetificarea a noi probe. Erwin Victor Preşmereanu locuia fără forme legale la Braşov, împreună cu mama şi fratele său.

UPDATE ora 13.20 Avocatul din oficiu al inculpatului, Octavian Crişan, a declarat că „se suţine nevinovăţia clientului. Sunt o serie de probe care susţin nevinovăţia lui şi urmează să le propunem instanţei. Oricum, urmărirea penală este la început şi urmează ca dosarul să fie trimis Curţii de Apel în maximum o săptămână“.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Monica Munteanu, în cauză sunt audiaţi şi alţi martori, din anturajul inculpatului. În ceea ce priveşte mobilul crimei, aceeaşi sursă ne-a declarat că „inculpatul nu a dorit să dea declaraţii în cauză, dar infirmăm faptul că ar fi vorba despre o crimă la comandă sau că ar fi avut legătură cu lumea interlopă“.

Surse din interiorul anchetei ne-au declarat că în cauză au fost audiaţi opt martori, printre care şi fratele lui Erwin Victor Preşemereanu. Mai mult, având în vedere antecedentele sale penale, Preşmereanu a refuzat să i se preleveze probe biologice, pentru a se stabili dacă la momentul comiterii faptei era sau nu sub influenţa drogurilor.

image

Criminaliştii au percheziţionat locuinţa suspectului, foto: Bogdan Crăciun

Criminalul nu a luat nimic din casa avocatului din Noua

UPDATE ora 13.10 Judecătorii i-au dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile lui Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, principalul suspect în cazul uciderii medicului Violeta Teodorescu. Tânărul le-a spus judecătorilor că vrea să facă recurs şi a cerut ca mama lui să fie anunţată despre decizia instanţei.

Bărbatul, cunoscut ca traficant de droguri în Braşov, a spus că nu este vinovat de crima din cartierul Noua, însă a recunoscută ca familia lui a avut legături cu familia Teodorescu. Mama lui Preşmereanu a fost clienta avocatului Teodorescu şi a aşa a juns şi tânărul în contact cu soţul victimei. Totuşi, el a susţinut în faţa anchetatorilor că pe victimă nu o cunoştea. Anchetatorii l-au reţint în această dimineaţă pe baza amprentelor digitale găsite în casa victimei.

Update ora 12.00 Principalul suspect în cazul comiterii oribilei crime din cartierul Noua aşteaptă în aceste monente sentinţa judecătorilor Tribunalului Braşov. Tânărul de 21 de ani a fost prezentat instanţei, în urmă cu o oră, cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav. La audieri le-a spus anchetatorilor că este nevinovat. A recunoscut însă că a avut legăruri cu avocatul Teodorescu, soţul femeii ucise cu 40 de lovituri, însă a susţinut că pe Violeta Teodorescu nu o cunoştea.

Tânărul a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

În fapt, din probele administrate în cauză până în acest moment procesual a rezultat că la data de 29.03.2011 în jurul orelor 16.30-17.00 inculpatul Preşmereanu Erwin Victor, aflându-se în locuinţa numitei Teodorescu Violeta, a agresat-o pe aceasta, utilizând un cuţit şi un corp dur, alungit, producându-i 40 de leziuni la nivelul capului şi gâtului, urmare cărora a survenit decesul acesteia", se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Procurorii braşoveni au formuat propunerea de arestare preventivă a inculpatului, iar judecătorii urmează să ia o decizie în acest caz, în cursul zilei de astăzi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite