Pregătiri de iarnă la Braşov. Districtul de drumuri de la Predeal, aprovizionat cu sare, ţinând cont că se anunţă ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baza drumarilor de la Predeal a fost aprovizionată cu 100 de tone de sare. Foto: DRDP Braşov
Baza drumarilor de la Predeal a fost aprovizionată cu 100 de tone de sare. Foto: DRDP Braşov

Ţinând cont că iarna şi-a intrat deja în drepturi, dar şi pentru acest weekend se anunţă ninsori în zonele montane, drumarii au început aprovizionarea districtelor cu materiale antiderapant.

Prima zonă unde a fost adus stoc de sare este Predealul. După cum a precizat şeful Secţiei de Drumuri Braşov, Horia Stancu, în prezent, în acest district au fost aduse 100 de tone de sare. „În plus, mai sunt alte 50 de tone la punctul de sprijin, astfel că în cazul în care va ninge, vom putea interveni prompt. De asemenea, săptămâna viitoare, vor mai fi aduse alte 1.400 de tone de sare pentru această zonă”, a explicat Horia Stancu. În total, districtele de drumuri din judeţul Braşov ar urma să fie aprovizionate în această iarnă cu 24.500 de tone de sare.Graficul de livrare este în felul următor: până în data de 1 noiembrie se va aproviziona 35% din cantitatea totală, până la 1 decembrie încă 15% şi până la 1 ianuarie 25%. Restul de 25% se livrează pe bază de comenzi, în funcţie de condiţiile meteo. Transportul este asigurat tot de furnizor adică SALROM.

Utilajele de deszăpezire ajung în baze din 20 octombrie

Utilajele de deszăpezire urmează să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană şi pe 1 noiembrie în restul punctelor. La nivelul DRDP avem 49 de baze de deszăpezire. Contractul de deszăpezire (acord cadru) este încheiat pe 4 ani în 2016. „La nivelul DRDP Braşov (pe 5 judeţe) vom acţiona în total cu 355 de utilaje din care 68 proprii dar contractul permite suplimentarea utilajelor la cerere. Aici sunt incluse toate utilajele (încărcătoare, tractoare şi alte autoutilitare cum ar fi autoturisme pentru revizie şi deplasarea personalului). Utilaje cu lama şi răspânditor vor fi in jur de 210. În Judeţul Braşov vom avea 77 de utilaje în total, din care 52 de autoutilitare cu lama şi răspânditor. Dacă apar urgenţe până la intrarea utilajelor de la prestatori in baze, SDN Braşov va asigura deszăpezirea cu 3 autoutilitare tip UNIMOG cu lamă şi răspânditor de sare şi nisip. De asemenea, speram ca până la începerea sezonului de iarna să se livreze cele 7 autobasculante noi, achiziţionate de CNAIR, care sunt dotate şi cu kituri pentru deszăpezire”, a spus Adriana Nicula, directorul DRDP Braşov.

Citeşte şi:

Un drum din România a fost inclus de „The Guardian“ într-un top al celor mai frumoase trasee de străbătut cu maşina

Calvarul DN 73, cel mai circulat drum turistic din Braşov. CNAIR se ceartă cu autorităţile locale, la drum nu lucrează nimeni

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite