Pasaj insalubru nefolosit de zeci de ani, reabilitat de edilii Brașovului. Cum va arăta la final

0
Publicat:

Primăria Brașov vrea să reabiliteze un pasaj construit în urmă cu peste 40 de ani și care nu mai este folosit de mulți ani. Autoritățile vor să construiască lifturi pentru persoanele cu dizabilități.

Pasajul din Triaj FOTO Marius Stoica
Pasajul din Triaj FOTO Marius Stoica

Construit cu mai bine de 40 de ani în urmă, pasajul din cartierul brașovean Triaj a fost folosit în perioada comunistă și puțin după aceea. Între timp a ajuns insalubru și imposibil de folosit, după ce zeci de ani a fost neglijat și lăsat să se deterioreze. Oamenii din zonă spun că este periculos să treci prin pasaj, dar Primăria Brașov vrea acum să-l reabiliteze.

Planul municipalităţii braşovene este unul ambiţios, la acest pasaj urmând a fi realizate reparaţii capitale. Ba mai mult, proiectul prevede şi montarea a două lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, mame cu copii sau persoane în vârstă, câte unul la fiecare ieşire. De altfel, dacă proiectul va fi dus la bun sfârşit, acesta va fi primul pasaj pietonal subteran care va fi prevăzut cu astfel de lifturi.

Proiectul este, însă, într-un stadiu incipient. Deocamdată se află abia în etapa realizării documentaţiilor tehnice, astfel că până la începerea lucrărilor va mai dura destul de mult. Pasajul din cartierul Triaj subtraversează calea ferată și șoseaua care face legătura între Brașov și comuna Hărman.

Mai sunt și alte pasaje de nefolosit în oraș

Acesta se află într-o zonă intens circulată, deoarece terminalul firmei de transport în comun este situat într-un capăt al său, iar un colegiu și mai multe firme sunt de partea cealaltă, împreună cu un cartier de locuințe.

Pe lângă pasajul subteran din Triaj, Primăria Braşov mai are în administrare două pasaje subterane care trec pe sub calea ferată, unul în cartierul Tractorul, iar celălalt la Şcoala Gimnazială nr. 11 (între cartierele Craiter şi Florilor).

În ceea ce priveşte pasajele subterane din Centrul Civic (de la Bulevardul Victoriei, de la Biserica de lemn şi de la Camera de Comerţ şi Industrie), acestea sunt proprietate privată. Totuşi, unul dintre ele, cel de la Biserica de lemn, închis anul trecut după un incendiu, ar putea trece în proprietatea municipiului Braşov, primăria anunţând la începutul acestui an că are în plan să îl cumpere.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite