Noile vedete de la Zoo Braşov: trei tigrişori sibierieni şi o bufniţă polară unică în România. Puteţi să-i botezaţi pe facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei tigrişori sunt încă foarte timizi şi urmează să se obişnuiască cu noua lor casă. FOTObzb.ro
Cei trei tigrişori sunt încă foarte timizi şi urmează să se obişnuiască cu noua lor casă. FOTObzb.ro

Cei trei tigri au fost aduşi de la Grădina Zoologică din Călăraşi. Pe pagina de Facebook a Grădinii Zoologice va fi lansat un concurs prin care vor fi botezaţi cei tigrişori: trebuie doar să daţi like la numele care vă plac cel mai mult.

Cei trei tigrişori sunt acum foarte timizi şi va mai dura câteva zile până când se vor acomoda cu noua lor casă. La Zoo au mai ajuns şi ponei care îi vor plimba pe copii, dar şi o bufniţă  polară, unică în România. Aceasta a fost donată de o persoană care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Bufniţa polară este una dintre cele mai mari şi mai agresive specii de păsări prădătoare din lume, fiind pe cale de dispariţie. Anul acesta se va deschide şi planetariul.

„Pe lângă cei trei trigrişori siberieni, două femele şi un mascul, în vârstă de patru luni, municialitatea a achiziţionat zilele trecute şi patru ponei, dar am primit şi o bufniţă polară, donaţie de la o persoană care a ţinut să-şi păstreze anonimatul. Se pare că nu există un asemenea exemplar în România. Mai mult, vrem să amenajăm şi un mic manej în cadrul Grădinii Zoologice, copiii putând să călărească poneii, ceea ce va constitui şi o sursă de venit“, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur.

Bufniţa polară

ZOO Braşov s-a redeschis în octombrie 2014 după trei ani de lucrări şi o investiţie de 32 de milioane de lei. Zoo Braşov are alte două atracţii unice în România: Casa cu Ocol şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor. Biletele la noul parc zoologic costă 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Casa cu Ocol este o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine). Aici, cei mici vor putea vedea exact cum trăiesc animalele de curte la ţară, cum se hrănesc şi cum se îngrijesc ele.

Poneii de la Zoo Braşov

Animalele de talie mare pot fi admirate în mediul lor natural în ţarcuri de peste 500 de metri pătraţi. O noutate absolută este o clădire nou contruită în care se poate intra din trei locuri diferite. Se poate ajunge deasupra ei de unde se pot vedea de la înălţime leii şi trigrii, dar se poate ajunge şi în interior printr-un tunel din care leii şi tigrii se pot vedea, prin geamuri speciale, de la doar câţiva centimetri distanţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite