Noaptea Muzeelor vine la Braşov cu multe surprize

0
0
Intrarea va fi gratuită la Muzeul de Istorie. FOTOAndrei Paul.
Intrarea va fi gratuită la Muzeul de Istorie. FOTOAndrei Paul.

La Braşov, la Noaptea Muzeelor  ce va fi în 16 mai participă Muzeul de Istorie Braşov, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, Muzeul „Prima Şcoală Românească“ şi Muzeul „Casa Mureşenilor“.

Vor putea fi vizitate expoziţiile permanente, dar vor exista şi multe surpriză. Muzeele vor fi deschise până la ora 24.00. Şi programul autobuzelor a fost prelungit până la miezul nopţii.

Printre evenimentele pregătite special pentru Noaptea Muzeelor se numără o demonstraţie de dans romana în Piaţa Sfatului, dar şi o demonstraţie de aeromodelism. În plus, tot în Piaţa Sfatului studenţii vor intra în pielea Familiei Mureşenilor şi vor aduce istoria mai aproape de Braşoveni. Din centrul oraşului nu vor lipsi şi concertele.

Printre noutăţile anului 2015 se numără şi o expoziţie de lego uriaşe prezentată la Muzeul de Etonografie. La Muzeul de Istorie vor fi proiecţii de filme care vor prezenta practic o istorie a Braşovului în imagini. De asemenea la Muzeul de Istorie se va intra gratuit.

La Prima Şcoală Românească este posibil să fie deschis paraclisul de nord, iar vizitatorii să poată admira unica frescă care prezintă scena completă a Apocalipsei.

La Casa Ştefan Baciu va fi o piesă de teatru pentru copii şi sesiunea de premiere a concursului d epoezie hip hop.  La Casa Mureşenilor se pot vizita cele 8 săli cu expoziţia permanentă dedicată familiei Mureşianu, lui Andrei Mureşanu şi lui George Dima precum şi cele 2 săli cu expoziţia temporară „Fotografia între album de familie şi document istoric”. Pe tot parcursul evenimentului vor avea loc momente muzicale. Intrarea va costa 2 lei de persoană.

Oferta expoziţională de la Muzeul de Artă cuprinde Galeria Naţională, expoziţia permanentă a muzeului (artă românească modernă şi contemporană), şi  expoziţia de grafică Diana Oţet – „Smooth Misery“. Vor fi organizate demonstraţii de pictură pe sticlă, modelaj, gravură, desen şi sculptură şi alte evenimente surpriză. Intrarea este gratuită pentru copiii de până la 14 ani, iar pentru restul vizitatorilor va costa 1 leu.

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite