Negocieri cu BERD pentru înnoirea parcului auto la RAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii braşoveni au purtat o serie de negocieri cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în vederea prelungirii contractului de creditare pe care banca l-a acordat RAT Braşov în vederea achiziţiei de mijloace de transport în comun.

Primarul George Scripcaru a precizat că, deocamdată, suma care va fi contractată nu a fost bătută în cuie însă, din discuţiile avute până acum, împrumutul va fi de aproximativ 18 – 20 milioane de euro. „Deocamdată, nu am definitivat acordul de împrumut, cel mai probabil îl vom adopta în şedinţa de luna viitoare a Consiliului Local. Vrem să achiziţionăm cu aceşti bani un stoc tampon de mijloace de transport, pentru că vrem să accesăm şi o finanţare nerambursabilă din exerciţiul financiar 2014 – 2020 pentru achiziţia de noi autobuze, însă ghidul de finanţare a fost lansat abia luna trecută şi va dura câţiva ani până când proiectul va fi definitivat”, a explicat primarul Braşovului.

Acesta a precizat că Regia are nevoie în special de autobuze mai mici, pentru cursele din zona Centrului Istoric, dar şi în vederea accesului în Poiana Braşov, după ce se va face se va face o resistematizare a circulaţiei în zonă odată cu deschiderea parcării etajate şi a terminalului din Poiana Mică. „Odată ce finalizăm această investiţie, vrem să restricţionăm accesul cu autoturismele în staţiune şi va fi nevoie de mijloace de transport care să circule la un interval de 5 minute şi să asigure accesul turiştilor pe traseul dintre Poiana Mică şi staţiune”, a spus George Scripcaru. Acesta a mai precizat că intenţia municipalităţii este de a achiziţiona 80 de autobuze cu banii de la BERD.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite