Microcipare gratuită a câinilor, din poartă în poartă, la Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce toţi câinii din adăpostul din Zărneşti au fost microcipaţi, a venit rândul câinilor cu stăpân. Joi, Asociaţia de protecţie a Animalelor“Milioane de Prieteni” (AMP), împreună cu reprezentanţi ai Adăpostului Public din Zărneşti vor începe să bată la porţile zărneştenilor pentru a-i convinge să intre în legalitate prin microciparea, înregistrarea în Registrul de Evidenţă a Animalelor cu Stăpân şi sterilizarea câinilor pe care îi au.

Dacă la un cabinet veterinar aceste operaţiuni costă câteva sute de lei, locuitorii municipiului Zărneşti pot beneficia de ele în mod gratuit.

„Trebuie doar să şi vrea să intre în legalitate. Legea 258/2013 obligă orice persoană fizică sau juridică să îşi sterilizeze şi microcipeze câinele de rasă comună, în caz contrar amenzile ajungând până la 10.000 de lei. Zărneştenii vor primi şi fluturaşi cu toate informaţiile necesare despre lege, iar cei care nu vor fi găsiţi acasă vor primi în poştă şi câte un fluturaş cu toate indicaţiile necesare care să îi ajute să beneficieze de această campanie demarată de Asociaţia Milioane de Prieteni. În acest fel se va face şi un recensământ al câinilor cu stăpân din Zărneşti”, spune Cristina Lapis, preşedinte AMP.

Microciparea câinilor se va face pe loc, urmând ca la finalul următoarelor săptămâni câinii astfel identificaţi să fie duşi la cabinetul veterinar din cadrul Adăpostului Public din Zărneşti, pentru castrare/sterilizare.

Operaţiunea este gratuită datorită sponsorilor Asociaţiei Milioane de Prieteni: Europäische Tier- und Naturschutz e.V. (ETN) – din Germania, Fundaţia Brigitte Bardot – din Franţa şi Organizaţia Love Underdogs – din Anglia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite