Locurile unde vă puteţi relaxa, dar puteţi face şi tratament în acelaşi timp. Totul la preţuri mult mai mici decât la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Covasna are numeroase baze de tratament cu ape termale care pot ameliora mai multe afecţiuni. La Perşani, în judeţul Braşov, puteţi face băi cu nămol testat în Elveţia.

Dacă pentru mulţi braşoveni nu mai prezintă niciun secret, puţini turişti din ţară cunosc Băile Perşani. Aici vă puteţi relaxa, dar vă puteţi şi trata problemele musculare sau cele cu articulaţiile. Apa minerală din bazinele de aici este renumită în ţară, iar nămolul sapropelic are proprietăţi terapeutice, fiind testat şi atestat de institutul Neuchatel din Elveţia.

„Nămolul de la Perşani este la fel de bun ca şi cel de la Techirgiol, dacă nu mai bun, deoarece nămolul de la Techirgiol este afectat de procesul de îndulcire al lacului. Este atestat internaţional şi ajută foarte mult în bolile sistemului osos, dar şi în probleme musculare sau boli inflamatorii cum ar fi reumatismul. Noi trimitem pacienţi la Perşani şi am auzit că vin tot mai mulţi şi din ţară“, explică Nicolae Dobrescu, medic reumatolog.

Bălăceală la preţuri mici

La Băile Perşani preţurile sunt mult mai mici decât la mare sau la piscinele private din Braşov. Intrarea este doar 15 lei pe zi (12 lei pentru pensionari). Aveţi asigurate şezlonguri şi măsuţe şi puteţi să vă aduceţi de acasă răcoritoare sau mâncare. Practic cu 15 lei veţi avea parte de o bălăceală de o zi întreagă în cele două bazine cu apă termală, care este caldă. Nu trebuie să vă deranjeze culoarea puţin maroniu-roşiatică dată de minerale. Tot în preţul biletului de intrare puteţi face şi băi de nămol, nu trebuie să plătiţi în plus. 

La Perşani, puteţi rămâne peste noapte în căsuţe de două locuri (40 lei) sau de patru locuri (80 de lei), dar şi la hotel, unde camera de două persoane este 80 de lei. Căsuţele sunt din lemn, iar dacă le alegeţi veţi avea o experienţă de camping. Dacă vreţi să vă cazaţi la Perşani, mai ales în weekend, sunaţi dinainte pentru a fi siguri că veţi prinde o căsuţă.

La restaurantul din Băile Perşani o masă nu costă mai mult de 30 de lei de persoană. Veţi găsi aici mâncare ca la mama acasă, de la ciorbe, fripturi, tocăniţe, aperitive, până la mici şi cârnăciori. De asemenea, la Perşani există şi locuri speciale de grătar unde vă puteţi găti propria masă.

La Perşani se poate ajunge cu maşina pe DN1 Braşov-Făgăraş, dar şi cu trenul personal care opreşte în gara din localitate. Trebuie să ştiţi însă că ultimul tren pleacă din Perşani spre Braşov la ora 18.00.

Staţiunea celor 1000 de izvoare 

Staţiunea Covasna este locul perfect unde puteţi îmbina relaxarea cu tratamentul balnear. Denumită Regina Apelor Minerale sau oraşul celor 1.000 de izvoare, este renumită pentru apele sale încă din secolul trecut. A fost atestată documentar încă de la 1548, dar abia la începutul lui 1900 a fost recunoscută pe plan mondial ca staţiune de tratament balnear.

Oraşul Covasna, care este brăzdat de izvoare de ape minerale, oferă o sumedenie de posibilităţi de tratament, pentru petrecerea concediului, dar şi a timpului liber. Situată la o altitudine de 600 metri, în zona de îmbinare a Munţilor Carpaţi, acest loc beneficiază din plin de bogăţia factorilor naturali: apa minerală carbogazoasă, mofete naturale, precum şi de climatul bogat în aeroioni negativi, existenţi datorită pădurilor de brazi.

Apele de aici au fost analizate de specialişti, care au ajuns la concluzia că acestea au puteri curative şi pot ameliora numeroase boli ale aparatului cardiac, sistemului digestiv, aparatului circulator, dar şi anumite tulburări nervoase. La Covasna, există baze de tratament deschise tot anul, iar oraşul trăieşte practic din turismul medical.

Cu fonduri europene, bani de la guvern sau cu ajutorul voluntarilor s-au reabilitat bazele de tratament de la Vâlcele, Şugaş, Covasna-Băi, Bodoc şi Hătuiacă. Acum, tot cu fonduri europene se modernizează celebra bază de tratament Biborţeni.

Cazarea în zonă costă în medie 100 de lei camera pe noapte. Puteţi opta şi pentru sejururi la băile din Covasna, preţul fiind în medie de 1000 de lei de persoană pentru cinci zile cu demipensiune şi acces gratuit la bazele de tratament.

Staţiunea se află în curbura Carpaţilor Orientali, la o altitudine de 550-671 metri, la o distanţă de 35 de kilometri din oraşul Sfântu Gheorghe, 19 de kilometri de Târgu Secuiesc, 60 de kilometri de Braşov şi 250 de kilometri de Bucureşti.  

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite