Informatizarea transportului în comun se va realiza anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul în valoare de 23,9 milioane de lei a fost amânat cu un an după licitaţia a fost contestată şi a trebuit reluată.

Proiectul finanţat cu fonduri europene a fost contestat de patru, iar licitaţia a fost reluată. Acum, Primăria analizează cele trei oferte din cursă şi speră ca la începutul lunii noiembrie să semneze contractual de începere a lucrărilor.

„Acest contract care, deşi este unul foarte important pentru modernizarea transportului în comun, a fost întârziat mai bine de un an, din cauza contestaţiilor. Odată cu introducerea acestui sistem de e-ticketing vom trece la o nouă etapă în ceea ce priveşte modernizarea sistemului de transport în comun din municipiul Braşov. Pentru călători ne propunem să avem astfel un mijloc facil de plată a transportului, ceea ce ne va permite să introducem şi sistemul de taxare pe unitate de timp, o informare în timp real asupra timpilor de aşteptare în staţii, dar şi optimizarea sistemului de transport din municipiu printr-o gestionare mult mai eficientă a rutelor, a numărului de autobuze de pe o rută şi a încărcării acestora“, a subliniat primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro. Investiţia se ridică la 23,9 milioane de lei.

În autobuze vor fi aparate care validează călătoria automat la urcarea în mijlocul de transport. Conform proiectului, în 34 de staţii vor fi instalate automate de vânzare a cardurilor de călătorie ce pot fi „încărcate” cu un anumit număr de călătorii. Controlorii ar urma să fie şi ei dotaţi cu scannere, cu ajutorul cărora pot verifica dacă pasagerii au tichetele electronice valabile, dar şi cu aparatura necesară tipăririi amenzilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite