FOTO Ce a mai rămas din Rulmentul Braşov după un deceniu de la faliment. Imaginile dezastrului, în zeci de imagini răscolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din fosta Uzină Rulmentul, una dintre cele mai mari din Braşov, au mai rămas astăzi numai ruine. Imagini cu dezastrul de pe platforma industrială au apărut pe reţele de socializare.

GALERIE FOTO

Uzina Rulmentul, una dintre cele mai mari din Braşov în vremea comunismului a intrat în faliment în 2007.  Din cei 7.000 de angajaţi cât erau în vremurile de glorie rămăseseră puţin peste 2.000. 

Abia după 40 de licitaţii eşuate, principalele active ale societăţii au fost cumpărate, în februarie 2010, de firma Sigur Imob SRL, al cărei acţionar unic era atunci Marcela Ţăndărică, cunoscută ca o persoană apropiată a omului de afaceri covăsnean Erdely Ede. S-au plătit atunci 2,6 milioane de euro. Încă de atunci, Erdely, consultant în cadrul companiei, a anunţat că va reînfiinţa o mică fabrică de rulmenţi, dar acest lucru nu s-a realizat. În locul fostei uzine au rămas doar nişte hale dărăpănate şi nostalgia foştilor angajaţi care au ieşit între timp la pensie. 

Vânzarea pe bucăţi a uzinei a făcut însă ca marca RBR, care era a societăţii Rulmentul, să fie vândută. În timp ce uzina Rulmentul a fost distrusă pe motiv că nu erau comenzi, la Braşov a apărut una privată, Inna Schafller. Fabrica merge foarte bine de ani buni şi are profit din producţia de rulmenţi.Tot din fosta Uzină Rulmentul , cantina a fost vândută cu 1,5 milioane de lei. Compania Dacia Plant a cumpărat spaţiul şi l-a transformat în centru de evenimente şi conferinţe.

Şi Primăria a preluat în 2015 o mare parte din terenul şi halele Rulmentul în contul datoriilor pe care fosta uzină le-a avut la bugetul local. Primăria Braşov intrat în posesia a 39 de active, dintre care 17 clădiri, a căror valoare totală este de 67.413.571 de lei. De altfel, printr-o altă hotărâre emisă de către Guvern în 2010, municipalităţii braşovene i-au fost date în administrare 14,6 hectare din fosta platformă industrială pe care există 30 de construcţii (inclusiv vechea staţie de pompare sau cea de decantare a nămolului sau depozitele de carburanţi).

Autorităţile locale au anunţat atunci că vor să amenajeze în clădirile de la Rulmentul un parc industrial de software, dar şi un muzeu al industriei braşovene. Proiectul încă nu s-a materializat. Fosta Uzină este acum o mare ruină, iar imagini cu dezastrul de la Rulmentul au apărut pe reţele de socializare.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite