FOTO Aproape 100 de  Dacii „stau la coadă“ la Remat, frumos numerotate şi aşteaptă programul Rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii îşi păzesc maşinile de frica hoţilor. FOTOSimona Suciu
Oamenii îşi păzesc maşinile de frica hoţilor. FOTOSimona Suciu

Braşovenii şi-au aşezat la coadă maşinile în faţa Remat-ului pentru a fi siguri că prinde un tichet Rabla. Deja la rând sunt aşezate frumos 85 de maşini, deşi nu se ştie câte tichete vor fi distrubuite la Braşov.

Oamenii stau şi ei cu rândul să îşi păzească maşinile de frica hoţilor şi pentru ca nimeni să nu se bage în faţă. În plus autoturismele au fost numerotate. Oamenii au folosit spray-uri şi fiecare maşină a primit un număr.

„Facem cu rândul. Stăm şi noaptea de pază. Nu vrem ca hoţii să vină să demonteze tot ce găsesc pe maşini. Dacia mea e din 1973. Merge bine şi acum. Porneşte la prima cheie, dar este cazul să îmi iau o maşină nouă. Îmi pare rău că mă despart de ea. Şi-a făcut bine treaba“, a spus Ion Păvăloaie.

Oamenii aşteaptă cu sufletul la gură ca programul să demareze şi să ia tichetul de casare. Coada este mai mare acum pentru că şi valoarea tichetului este aproape dublă: 6.500 de lei în loc de 3.800 de lei. „ Trebuie să stăm aici de pază. Au dispărut cauciucuri, dar şi parbrize de pe maşini. Eu vrea să scap de dacie, pentru că nu mai merge şi nu merită reparată. Plătesc impozit degeaba pe ea. Tichetul să-l dau probabil băiatului meu că tot vrea să-şi ia maşină“, a spus Claudiu Comănaru.

Potrivit ministrului mediului, Programul Rabla va demara în cursul acestei săptămâni, după ce se va încheia etapa de depunere a dosarelor de către colectori. Ministerul Mediului emite în acest an 20.000 de tichete pentru Programul Rabla. 17.000 sunt destinate persoanelor fizice şi juridice, în timp ce 3.000 de tichete sunt pentru instituţiile publice. Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet valoric,  de 6.500 de lei. Termenul limită în care tichetele vor fi acceptate la achiziţionarea unui nou autovehicul este 20 noiembrie.

Pe aceeaşi temă:

Rabla 2013: În ce condiţii îşi poţi casa maşina şi cumpăra una nouă

Validarea dealerilor auto se face până pe 23 mai

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite