Festivalul de Operă continuă în această seară cu „Rigolleto“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Rigolleto“ revine pe scena Operei braşovene. Foto: Arhivă
„Rigolleto“ revine pe scena Operei braşovene. Foto: Arhivă

Devenit deja tradiţie pentru Braşov, Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, continuă în această seară cu un nou spectacol de excepţie. Vedeţi aici calendarul evenimentelor de la Operă.

De la ora 18.30, poveştii scrise de Giuseppe Verdi îi vor da viaţă tenorul Marius Manea, unul dintre artiştii importanţi pe care i-a avut Opera Braşov, alături de Fulop Marton, de la Opera Maghiară din Cluj, dar şi de Nicoleta Chirilă, Asineta Răducan, Cristina Roşu, Simona Mărcan, Dan Popescu, Valentin Marele şi Adrian Mărcan. Spectacolul va fi dirijat de prim-dirijorul Operei din Timişoara, italianul David Crescenzi.  

Rigoletto este bufonul  de la curte, cu un umor amar, în jurul căruia se ţese un şir lung de triste evenimente. Ducele  de Mantua şi suita de la curtea lui, conflictele între bogaţi şi săraci, între oamenii de jos şi cei ce ţin frâiele unei societăţi, Rigoletto şi tragica lui poveste impresionează şi astăzi ca şi acum 160 de ani, când a fost „scrisă" de Verdi. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 30 de lei.

În 5 noiembrie, artiştii Operei Maghiare din Cluj, dar şi artiştii braşoveni le-au pregătit melomanilor un spectacol cu arii din cele mai cunoscute operete semnate de compozitori maghiari.

Premiere de excepţie

Ca în fiecare an, publicul va avea parte şi de două premiere de excepţie. Prima, în 12 noiembrie, va fi spectacolul de balet „Carmen" realizat pe muzica lui Georges Bizet. Festivalul se va încheia cu opereta „Liliacul", de J. Strauss, prezentată în zilele de 26 şi 27 noiembrie. Preţul biletelor este cuprins între 30 şi 40 de lei. Biletele se pot procura de la sediul Operei de marţi până vineri între orele 10.00 şi 17.00 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite