Doi copii de etnie romă din Budila vor primi o casă în dar

0
0

Doi copii de etnie rromă din localitatea brașoveană Budila, abandonați de părinți și crescuți de bunică, l-au impresionat pe Marius Simionică și l-au determinat să le ofere o casă în dar

casa budila jpg

Casă de pământ și lemn din cartierul de rromi din Budila FOTO Ioan Buciumar 

Locuiesc într-o casă de pământ și lemn, fără utilități și departe de părinți. Bunica lor îi crește, așa cum poate, chiar dacă banii sunt extrem de puțini. Cu toate acestea, cei doi copii de etnie romă merg zilnic la școală și au numai rezultate de „bine” și „foarte bine”.

Mai mult, micuții sunt educați, respectuoși și, chiar dacă părinții i-au abandonat și se confruntă cu multe lipsuri, nu se plâng niciodată de nimic.

Povestea celor doi copii de etnie rromă de la Budila, Brașov, abandonați de părinți și crescuți de bunica maternă a ajuns la urechile lui Marius Simionică, un român cu suflet mare, care construiește pe întreg cuprinsul țării case pentru familiile nevoiașe și a decis să le ofere copiilor din Budila o casă în dar. 

Impresionat de povestea micuților din Budila, coordonatorul proiectului prin care s-au construit deja alte nouă case în mai multe județe din țară a decis să le ofere condiții mai bune, pentru ca micuții să poată învăța la fel cum o fac colegii lor și să nu fie tentați să abandoneze școala din cauza lipsurilor.

Am fost, inițial, să ajutăm copiii cu rechizite, haine și altele. În momentul în care am ajuns acolo, am găsit niște copii extraordinar de politicoși, de bine crescuți, și, chiar fiind în comunitatea rromă, foarte foarte buni la învățătură. Și, pentru că ne dorim să dăm o șansă acestor copii, ne-am gândit că le putem oferi o casă nouă, o viață nouă”, a explicat Marius Simionică.

Actele necesare pentru construirea casei sunt deja în posesia familiei, iar acum se strâng fondurile necesare.

Practic, 95% din bani vin din diasporă, de la români plecați afară și care își doresc prin asta să întindă o mână de ajutor celor de acasă care au nevoie. Sunt donații unice, sunt persoane, vă pot da un exemplu, sunt case la care sunt implicați 1.000, 1.200, 1.300 de oameni, care donează câte 10-15 euro și, în felul acesta, noi adunăm banii necesari pentru a construi case. De exemplu, acum, la casa din Budila voi colabora cu o firmă din Anglia, care este condusă de un român și care ne va asigura fondurile pentru construcția casei”, a explicat Marius Simionică.

Până acum, donatorii au mai construit case în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău și Tulcea, iar, după finalizarea construcției din județul Brașov, va urma o nou casă, la Iași.

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite