De ce e necesar să montăm cauciucuri de vară în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotel pentru cauciucuri FOTO Ioan Buciumar
Hotel pentru cauciucuri FOTO Ioan Buciumar

Montarea anvelopelor de vară este necesară deoarece, la temperaturi ridicate, cauciucurile de iarnă pot avea o aderenţă chiar mai slabă decât a celor de vară, folosite iarna

Dacă la sfârşitul toamnei cu greu se găseşte un loc la vulcanizări încât şoferii să-şi poată monta cauciucuri de iarnă, nu la fel stau lucrurile primăvara. Perioada în care conducătorii auto îşi montează cauciucurile de vară este mult mai mare, astfel că nu mai avem cozi la vulcanizare. 

După o primă jumătate a lunii martie care a fost mai mult de iarnă decât de primăvară, şoferii au început în ultimele zile să schimbe cauciucurile. Când vremea se încălzeşte, cauciucurile de vară sunt mai eficiente, după cum spune patronul unei vulcanizări din Braşov, Savin Iurniuc.

„Cauciucurile de vară trebuie schimbate pentru că e vorba de o altă compoziţie, e alt desen pe ele, alt model, pe când cele de iarnă sunt cu desenul mai mărunt, cauciucul este mai flexibil, mai moale şi nu îngheaţă la temperatură mai scăzută, la frig, la îngheţ. Cele de vară funcţionează mai bine la temperaturi ridicate şi nici nu au şanţurile atât de adânci”, a explicat Savin Iurniuc.

La vulcanizarea sa din Braşov vin în această perioadă aproximativ 50 de maşini pe zi pentru schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară. Operaţiunea durează doar câteva minute, după care maşinile au o aderenţă mult mai bună pe durata sezonului cald. Aici există şi un „hotel” unde sunt depozitate aproximativ o mie de anvelope.

Cauciucurile de vară se montează, de obicei, când trei zile consecutive se înregistrează o temperatură medie de cel puţin 7 grade Celsius. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Braşov, destinaţie de vacanţă pentru o săptămână. Proiect pentru creşterea numărului de înnoptări la poalele Tâmpei

Elevii braşoveni, mulţumiţi de subiectele de la simularea Bacalaureatului la Română

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite