Curtea de Apel Braşov nu îl lasă pe Remus Truică să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Remus Truică, judecat în dosarul retrocedărilor ilegale, a cerut să părăsească ţara, dar magistraţii Curţii de Apel i-au respins cererea. Decizia poate fi contestată în 48 de ore de la data comunicării.

Remus Truică a cerut Curţii de Apel Braşov să îi permit să părăsească România pentru a merge la Monaco să-şi schimbe actele de identitate. Remus Truică are rezidenţa la Monaco şi pentru că este sub control judiciar nu poate părăsi România fără încuviinţarea instanţei. Magistraţii i-au respins însă cererea. „În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a) Cod procedură penală respinge cererea formulată de inculpatul Truică Remus de încuviinţare a părăsirii limitei teritoriale a României. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare“, se arată în decizia magistraţilor.

Procesul retrocedărilor ilegale se judecă la Curtea de Apel Braşov şi este unul de durată. Sunt 23 de inculpaţi şi alţi 83 de matori ce trebuie audiaţi. Toţi inculpaţii au spus că vor să dea declaraţii privind vinovăţia sau nevinovăţia pentru ca procesul să se judece în procedură simplificată. Primii patru inculpaţi vor fi audiaţi la următorul termen care este pe 10 feburarie.

Omul de afaceri Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. Dosarul a fost extins şi în privinţa retrocedării a 47 de hectare de teren din pădurea Snagov.

Potrivit procurorilor Remus Truică a constituit un grup infracţional şi s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine retrocedarea ilegată în favoarea prinţului Paul al României a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. În schimbul ajutorului, prinţul Paul i-ar fi promis lui Remus Truică şi asociaţilor săi un procent cuprins între 50 şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendica. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 136 de milioane de euro.

În dosarul extins al retrocedărilor ilegale mai sunt trimişi în judecată printre alţii şi avocatul Robert Roşu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, Apostol Muşat, primar în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Jecu, prefect în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Dima, secretar în primăria Snagov, dar şi Teodor Chiriac, director tehnic la Direcţia Silvică Ilfov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite