Cum să scapi de celulită în cele mai simple moduri: trucuri simple pentru o piele tonifiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masajul zilnic este ideal pentru tonifierea pielii. FOTO Shuterstock.
Masajul zilnic este ideal pentru tonifierea pielii. FOTO Shuterstock.

Celulita este coşmarul oricărei femei. Apare din cauza sedentarismului, a unei diete nesănătoare, dar şi odată cu vârsta deoarece pielea îşi pierde în timp din elesticitate.

Celulita apare la una din trei femei. „Sedentarismul este cauza principal a apariţiei celulitei. Dacă nu facem mişcare, avem muncă de birou sau stăm prea mult acasă la calculator sau pe canapea la televizor, atunci pielea noastră are de suferit. Celulita poate apărea şi atunci când fluctuaţiile de greutate sunt mari, adică ba ne îngrăşăm, ba slăbim, dar şi după sarcină. Celulita poate fi generată şi de retenţia de apă în organism“, spune Aurora Chirciu cosmetician.

Exerciţiile fizice sunt extrem de importante

Dacă vreţi să scăpaţi de celulită, dar nu aveţi timp să mergeţi la sală, puteţi face câteva exerciţii simple. „Dumineaţa şi seara puteţi face timp de 10 minute exerciţii. Faceţi genuflexiuni, fandări şi abdomene şi astfel pielea se va menţine elastică. Este important să vă ţineri de program pentru că dacă faceţi exerciţii o zi, apoi alte patru zile nu şi tot aşa, nu veţi obţine niciun efect. De asemenea mersul pe jos ajută foarte mult la tonifierea musculaturii. Mergeţi pe jos cam 30 de minute pe zi. Mergeţi mai alert şi atunci veţi arde mai multe calorii. Urcatul scărilor este foarte util. Dacă urcat de două ori pe zi câte 3-4 etaje veţi ajuta mult pielea să se menţină elastică“, mai spune specialistul.

Aveţi grijă ce mâncaţi

Specialiştii spun că putem preveni apariţia celulitei având grijă ce mâncăm. „Zahărul este un mare duşman al pielii şi de aceea trebuie limitat consumul de glucide. Renunţaţi la dulciuri şi mai ales la sucuri care conţin cantităţi uriaşe de zahăr. Evitaţi şi excesul de grăsimi deoarece duce la acumularea de ţesut adipos şi automat la celulită. Puteţi bea sucuri naturale de fructe şi apă, dar şi ceai verde de două –trei ori pe săptămână, deoarece este un foarte bun antioxidant natural“, mai spune cosmeticiana.

Masajul, ideal pentru eliminarea celulitei

Masajul este un remediu extem de eficient pentru a scăpa de celulită. Nu trebuie neapărat să mergeţi la un maseur profesionist. „Masajul ajută a tonifierea pielii şi la eliminarea celulitei. Seara, înainte de culcare, puteţi să vă masaţi abdomenul, coapsele şi fesele, locurile preferată de celulită, timp de 15 minute folosind mişcări circulare. De asemenea evitaţi băile fierbinţi care afectează pielea. Mai bine faceţi un duş cu presiune şi veţi obţine astfel şi un masaj natural. Un remediu foarte bun pentru celulită este o mască făcută din zaţ de cafea cu ulei de măsline. Este puţin abrazivă şi va îndepărat celulele moarte de pe piele. Aplicaţi-o pe zonele cu celulită, lăsaţi-o să acţioneze 15-20 de minute şi apoi clătiţi bine cu apă“, mai spune specialistul.

Evitaţi curele de slăbire severe

De multe ori celulita apare după ce am slăbit brusc. „Dietele în care se pierd rapid multe kilograme nu sunt recomandate deoarece pielea nu are timp să se retragă şi atunci apare celulita. Este bine să slăbiţi încet, maxim 2-3 kilograme pe lună, să faceţi sport şi să combinaţi cu masaj. Aşa veţi evita să rămâneţi cu celulită după o dietă. În timpul sarcinii este bine să aveţi pielea hidratată. Uleiul de măsline este ideal pentru acest lucru şi pielea va rămâne frumoasă“, mai spune cosmeticiana. 

Citeşte şi:

Uleiul minune pentru tenul imaculat. Cosmetician: „Este folosit de zeci de ani şi are efecte extraordinare asupra pielii“

7 informaţii mai puţin cunoscute despre piele

10 alimente pentru o piele sănătoasă

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite