Uleiul minune pentru tenul imaculat. Cosmetician: „Este folosit de zeci de ani şi are efecte extraordinare asupra pielii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puteţi amâna apariţia ridurile dacă respectaţi câteva reguli simple. FOTOArhivă.
Puteţi amâna apariţia ridurile dacă respectaţi câteva reguli simple. FOTOArhivă.

Pe piaţă există mii de produse pentru înfrumuseţarea pielii, dar şi natura dispune de remedii simple cu efecte miraculoase asupra tenului. Specialiştii ne învaţă cum să avem tenul frumos fără să cheltuim bani mulţi, folosind doar ingrediente naturale.

La fel ca şi corpul, pielea îmbătrâneşte odată cu vârsta. Puteţi folosi însă câteva ingrediente simple şi naturale pentru a vă menţine tenul mai tânăr. 

„Uleiul de argan este folosit de zeci de ani şi are efecte extraordinare asupra pielii. În fiecare dimineaţă puneţi puţin ulei pe o dischetă şi curăţaţi-vă faţa. Sucul proaspăt de aloe vă întinereşte mult tenul şi îl puteţi găsi în toate magazile naturiste. Banalul albuş de ou face şi el minuni. Aplicaţi-l pe faţă şi va reda elasticitatea pielii. Mierea este un alt ingredient extraordinar. O mască simplă cu o linguriţă de miere amenstecată cu o lingură de ulei de trandafiri vă va face pielea mai frumoasă“, spune Aurora Chirciu, cosmeticiană.

Iaurt pentru o piele strălucitoare

Iaurtul simplu ajută natural la exfolierea pielii, dar şi la regenerarea ei. „Iaurtul este bogat în calciu şi vitamina B şi se ştie că aceste ingredient sunt esenţial pentru regenerarea celulelor pielii. Vă puteţi face acasă o mască simplă, dar care face minuni. Amestecaţi două linguriţe de iaurt şi o linguriţă de miere şi aplicaţi masca pe faţă. Lăsaţi-o să acţioneze 20 de minune şi veţi avea o piele mai strălucitoare“, mai spune cosmeticiana.

Trucuri simple pentru regenerarea tenului

Puteţi face în casă măşti simple cu ingrediente pe care mulţi dintre noi le avem tot timpul la îndemână. „Una dintre cele mai bune măşti pentru regenerarea pielii este cea de banană cu miere. Pasaţi o jumătate de banană, adăugaţi 50 de grame de fulgi de secară fierţi în prealabil în lapte, un ou şi o linguriţă de miere, apoi aplicaţi masca pe faţă. Face minuni pentru ten mai ales pentru cel sensibil. Băile de aburi cu flori de câmp înfrumuseţează şi ele tenul. Adăugaţi într-un litru de apă fiartă câte o lingură de sunătoare, gălbenele, muşeţel, tei şi lămâiţă şi faceţi o inhalaţie de 10 minute. Ajută la eliminarea iritaţiilor pielii“, mai spune specialistul.

Uleiul de măsline un prieten al pielii

Uleiul de măsline vă poate menţine tenul tânăr. „Uleiul de măsline este un ingredient simplu pe care toţi îl avem acasă. Puteţi face băi cu  ulei de măsline. Puteţi în cada cu apă şi o casă de ulei de măsline. Pielea se va hidrata şi nu mai veţi nevoie de creme. Puteţi să îl folosiţi şi după duş şi să îl masaţi pe corp, va avea acelaţi efect. Este unul dintre cele mai hidratante ingredient naturale“, mai spuen cosmeticiana.

Contează mult şi ce mâncăm

Ca şi întreg organismul şi pielea este afectată de regimul alimentar. „Este bine să consumăm multe fructe şi legume, sucuri din ele, mai ales din legume verzi. Ajută la tonifierea întregului corp, dar şi al pielii. Şi ceaiul verde băut zilnic este extraordinar. Dacă înlocuim cafeaua, despre care se ştie că afectează pielea, cu ceai verde vom avea un ten şi mai frumos. Nu fumaţi deoarece ţigara îmbrăneşte tenul, dormiţi opt ore pe noapte şi evitaţi dulciurile“, mai spune specialistul.

Ca să evitaţi ridurile puteţi încerca să dormiţi pe spate. Este bine să avem faţa curată, dar nu este bine să ne spălăm prea des pentru că se pot distruge uleiurile naturale ale pielii. Dimineaţa şi seara este suficient. De asemenea alegeţi duşurile scurte şi apă călie în locul băilor fierbinţi care pot afecta pielea. Iarna când aerul este mai uscat în casă din cauza încălzirii centrale este bine să avem un umidificator în cameră pentru a nu avea pielea uscată. Nu vă expuneţi prea mult pielea la soare deoarece veţi face riduri. Folosiţi creme de protecţie solară, dar nu parfumate pentru că acestea afectează şi mai tare tenul.

Citeşte şi:

7 informaţii mai puţin cunoscute despre piele

10 alimente pentru o piele sănătoasă

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite