Copilul care decedat la trei zile de la externare a murit din cauza unor afecţiuni respiratorii şi cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul a 9 ani a fost externat în 12 mai de la Spitalul de Boli Infecţioase unde a stat mai multe zile pentru că avea suspiciune de oreion şi pneumonie.

Băiatul  a fost externat cu menţiunea că stare lui de sănătate este bune. După trei zile a murit acasă. Medicii legiştii au stabilit că  la moartea băiatului au contribuit atât afecţiunile respiratorii, dar şi unele cardiace pe care copilul le avea deoarece era obez.  Cazul va ajunge acum la Colegiul Medicilor care va trebui să stabilească dacă este sau vorba de malpraxis.

„Concluzia necropsiei a fost că băiatul a avut parte de o moarte nonviolentă, cauzată de multiple afecţiuni respiratorii şi miocardice. Următorul pas al anchetei morţii copilului va fi sesizarea Colegiului Medicilor Braşov, unde vom trimite toate datele dosarului, pentru ca acest organism să se pronunţe cu privire la un eventual malpraxis. În paralel, ancheta Poliţiei va continua, urmînd a fi audiaţi martorii în acest caz, pentru a se stabili felul în care a fost îngrijit copilul“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase spun că nu au greşit cu nimic.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite