Concurs de gulaș din sură de stepă, atracția începutului de toamnă la Ferma de Biodiversitate Cobor

0
Publicat:

Pasionații de natură și de hrană sănătoasă și gustoasă sunt așteptați în 14 octombrie la Cobor, pentru întrecerea gulașurilor din sură de stepă, rasa de vite idn tabloul lui Nicolae Grigorescu

Sura de stepă a fost reintrodusă la Cobor FOTO Fundația Conservation Carpathia
Sura de stepă a fost reintrodusă la Cobor FOTO Fundația Conservation Carpathia

Cel mai bun gulaș din sură de stepă va fi ales în 14 octombrie, la Ferma de Biodiversitate din Cobor. Șapte echipe se vor întrece în competiția care va desemna cine a făcut cel mai delicios gulaș. Participanții la eveniment se vor bucura de o varietate de gusturi și arome, vor putea să decidă care este cel mai bun gulaș, votând la secțiunea „votul publicului” și vor petrece o zi frumoasă în natură.

„Pe 14 octombrie, în satul Cobor, comuna Ticuș, din județul Brașov se încing ceaunele la ,,Întrecerea gulașurilor”, un eveniment cu gust bun, de savurat împreună cu prietenii și întreaga familie. Evenimentul este organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor și Fundația Conservation Carpathia, iar ingredientul de bază al gulașurilor va fi carnea din Sură de stepă, produs de înaltă calitate din cadrul fermei. Gulașul vine la pachet cu o experiență de toamnă la fermă, mirosul pomilor încărcați de roade și al fânului pregătit pentru iarnă, tur de fermă, activități pentru familii, copii și plimbări sub soarele blând de octombrie”, a declarat Silvia Istudor-Blaj, reprezentanta Conservation Carpathia.

Cei care iubesc natura și, mai ales, se pricep să facă un gulaș ca la mama acasă se pot înscrie în competiția de la Cobor prin completarea formularului de pe site-ului fundației. O echipă este formată din cel puțin trei persoane, dar nu mai mult de șapte, iar toți componenții trebuie să fie majori. Se pot înscrie șapte echipe.

În timp ce concurenții pregătesc gulașul din carne de vită, ceilalți participanți sunt invitați să participe la un tur de fermă în care vor cunoaște caii aflați în pensiune, canisa de Ciobănesc carpatin, dar și Surele de stepă care pasc libere pe pajiștile Fermei de Biodiversitate Cobor. Totodată, cei care merg cu copiii la eveniment pot să se înscrie într-o provocare despre natură și istorie. Aceștia vor merge după indicii prin sat și vor descoperi natura și istoria satului transilvănean Cobor.

Fundația Conservation Carpathia a readus Sura de stepă la Ferma de Biodiversitate Cobor, după o perioadă în care aproape dispăruse din peisajul transilvănean. Rasa istorică este acum pusă în valoare pentru frumusețe, contribuția la conservarea peisajului natural, dar și pentru carnea de înaltă calitate.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite