Ofertă de weekend de la Conservation Carpathia: plimbare cu bicicleta şi gulaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sura de stepă apare în tabloul lui Nicolae Grigorescu „Car cu boi” FOTO Ioan Buciumar
Sura de stepă apare în tabloul lui Nicolae Grigorescu „Car cu boi” FOTO Ioan Buciumar

Cei peste 100 de iubitori ai mersului cu bicicleta din întreaga ţară care au participat la Carpathia Bike Tour s-au delectat cu un gulaş din sură de stepă, rasa de vaci care apare în tabloul „Car cu boi”, de Nicolae Grigorescu

Peste 100 de iubitori ai mersului cu bicicleta din întreaga ţară au petrecut o zi deosebită prin judeţul Braşov. Aceştia au plecat de la Rupea, au mers la Cobor, unde au vizitat ferma de biodiversitate a Asociaţiei Conservation Carpathia şi turma de vaci din rasa sura de stepă, după care s-au întors la Rupea, pentru o vizită la Cetate. 

„În fiecare vară noi organizăm evenimente la care vrem să atragem persoane care locuiesc în diferite zone din România. Astăzi avem acest eveniment cu biciclete, Carpatia Bike Tour, ediţia Cobor. Este pentru prima dată când Fundaţia Conservation Carpathia a organizat o drumeţie cu bicicleta, cu scopul de a lega 2 locaţii turistice din nordul judeţului Braşov: Cetatea Rupea şi Ferma de biodiversitate Cobor”, a precizat reprezentantul Conservation Carpathia, Istvan Szabo.

Biciliştii au fost nevoiţi să înfrunte căldura, însă efortul lor a meritat, deoarece au văzut locuri deosebite şi s-au delectat cu un gulaş din sură de stepă.

„Carpathia Bike Tour, ediţia Cobor, este un eveniment dedicat pasionaţilor de ciclism, dar şi oamenilor care vor să descopere natura într-un alt mod decât pe jos sau cu maşina. În momentul acesta avem aproximativ 100 de participanţi la tură. Sunt oameni care au venit din toată ţara. Vorbim despre Focşani, Oradea, Cluj, Sibiu, Videle, Bucureşti, deci oameni care cărora le-a plăcut ideea şi care au zis <Da, venim până aici>”, a declarat directorul de comunicare al Conservation Carpathia, Victoria Donos.

Proiectul îşi propune să promoveze zona de nord a judeţului Braşov şi modul sănătos de viaţă al locuitorilor de aici. Sura de stepă, rasa de vaci pe care Conservation Carpathia a readus-o în România, a dispărut din ţara noastră de mai multă vreme. Rasa a fost făcută celebră prin tabloul lui Nicolae Grigorescu, „Car cu boi“, în care apar mai multe exemplare de sură de stepă. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Candidatul fals care le şoptea celor care îl plăteau. Cum era fraudat examenul pentru permis auto la Braşov

Câte ore sunt nevoiţi taximetriştii braşoveni să muncească pe zi ca să nu iasă în pierdere cu actualele preţuri la carburant

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite