Surpriza de la turul Transilvaniei pe bicicletă: gulaș din „Sura de stepă”. Rasa apare în „Car cu boi” al lui Grigorescu

0
Publicat:

Bicicliștii care au participat la a doua ediție a Carpathia Bike Tour au plecat de la Cetatea Rupea și au savurat un gulaș cu carne de vită din rasa Sura de stepă, surprinsă în tabloul lui Nicolae Grigorescu, „Car cu boi”.

Carpathia Bike Tour ediția a doua, în drum spre Cobor FOTO Conservation Carpathia
Carpathia Bike Tour ediția a doua, în drum spre Cobor FOTO Conservation Carpathia

Pentru al doilea an consecutiv, iubitorii mersului cu bicicleta au avut parte de un eveniment special, pus la dispoziție pentru ei de Fundația Conservation Carpathia. Cei care îndrăgesc turele lungi prin natură, pe două roți, au fost invitați la Festivalul „Cobor între stejari”, în cadrul căruia a avut loc a doua ediție a Carpathia Bike Tour.

Cicliștii au plecat de la Cetatea Rupea și au făcut un tur prin satele de munte din județul Brașov, trecând și pe la Cobor, unde au vizitat Ferma de Biodiversitate și s-au bucurat de un gulaș așa cum numai în Ardeal se face.

De Ziua Mondială a Bicicletei am fost în Carpathia Bike Tour pe colinele Transilvaniei, la a doua ediție a acestui eveniment, dedicate cicliștilor. Obiectivul acestui eveniment este promovarea biodiversității și a naturii sălbatice a României. Cei peste 100 de cicliști care au pedalat pe Colinele Transilvaniei au ajuns și la Ferma de la Cobor, unde au avut parte de un moment artistic și de un gulaș”, arătat Victoria Donos, director de comunicare Conservation Carpathia.

Ferma care a reintrodus în românia „Sura de stepă”, pe vremuri „vaca săracului”

Ferma de Biodiverstiate din Cobor este cunoscută, în primul rând, pentru reintroducerea în țara noastră a Surei de stepă, specia de bovine surprinsă în tabloul lui Nicolae Grigorescu, „Car cu boi”. Această specie a dispărut din România în urmă cu aproximativ un secol, însă acum există aproape 200 de exemplare la Cobor.

Carpathia Bike Tour reprezintă o bună oportunitate de a aduce alți oameni, potențiali turiști, aici, în fermă ca să vadă care este filosofia Fundației Conservation Carparthia în momentul în care vorbim despre o fermă de biodiversitate. Aici avem o crescătorie de ciobănesc carpatin, o pensiune de cai vârstnici și bolnavi și păstorim o turmă de aprope 200 de vite din specia sura de stepă”, a explicat Istvan Szabo, manager de afaceri verzi al Conservation Carpathia.

Ziua s-a încheiat cu un concert Mădălina Pavăl Orchestra, care i-a făcut să danseze pe spectatori, inclusiv pe cei care pedalaseră întreaga zi.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite