Concurs de elicoptere şi drone radiocomandate, în acest weekend, la Aerodromul Sânpetru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Show aerian de înaltă clasă la Aerodromul din Sânpetru FOTO Adevărul
Show aerian de înaltă clasă la Aerodromul din Sânpetru FOTO Adevărul

Aeroclubul Braşov „Iosif Şilimon” organizează concursul de elicoptere şi quadcoptere radiocomandate, „Cupa ZIZIN”, ediţia a IV-a, eveniment ce se va desfăşura în perioada 16-17 iulie 2016, la Aerodromul Sânpetru.

Evenimentul aduce laolaltă pasionaţii de aeromodelism din întreaga ţară, cei care vor oferi publicului un remarcabil spectacol aerian.

Vedetele acestei întreceri vor fi elicopterele şi dronele radiocomandate, aparate ce ne vor prezenta, atât zboruri de plăcere, cât şi un program aerian amplu, respectând grila de concurs. La manşă, îşi vor dovedi măiestria cei mai aprigi pasionaţi în domeniu.

Pe lângă concursul de pilotaj, aparatele de zbor înscrise în competiţie vor fi evaluate şi din punct de vedere al design-ului. Cele mai frumoase dintre ele îşi vor revendica titlul la această secţiune de concurs. Pe tot parcursul evenimentului, aparatele vor fi expuse publicului.

Cupa ZIZIN este unicul eveniment din România dedicat pasionaţilor de elicoptere şi quadcoptere radiocomandate outdoor. Acest concurs singular a devenit o tradiţie pentru Braşov. Se află la cea de-a patra ediţie având în vedere succesul înregistrat de ediţiile anterioare, toate organizate în Sânpetru.

„Dacă până anul trecut, Cupa ZIZIN era concursul de elicoptere radiocomandate outdoor, în acest an, evenimentul se dezvoltă ca răspuns al unui trend actual. Categoria Quadrace este elementul de noutate al acestei ediţii. Quadcopterele, numite şi drone, sunt aparate de zbor ce se află la mare căutare, astăzi. Ele reuşesc să dezvolte pasiuni aprinse. Aşadar, Cupa ZIZIN nu va fi doar un open al pasionaţilor de machete de zbor din întreaga ţară, ci şi un punct de atracţie pentru public către aparatele de zbor radiocomandate şi, de ce nu, pragul de lansare al unora dintre ei în această activitate”, spune Vasile-Petre Pop, profesor organizator şi instructor de aeromodelism la Palatul Copiilor Braşov „Nu este un simplu mod de a petrece timpul liber. Adevăraţii pasionaţi de elicoptere şi drone dovedesc îndemânare. Au dobândit cunoştinţe tehnice de specialitate şi au realizat multe exerciţii pentru a menţine aceste aparate în zbor. Pentru a efectua acrobaţii cu elicoptere şi drone radiocomandate, e nevoie de mult studiu şi implicare. E lesne de înţeles că o comandă greşită poate duce la pierderea aparatului”, a declarat şi Adrian Ştefănuţă, secretar de concurs.

Aparatele de zbor înscrise în concurs sunt definite în conformitate cu Regulamentul Federaţiei Aeronautice Internaţionale, în vigoare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite