CNADNR nu a cheltuit nici jumătate din banii alocaţi pentru Braşov. Ocolitoarea nu e gata şi nici de autostrăzi nu poate fi vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe proiecte cruciale pentru Braşov au rămas şi anul acesta neterminate. Compania de Drumuri a avut la dispoziţie peste 150 de milioane de lei, dar nu a cheltuit decât jumătate din bani.Drumurile au rămas nefăcute.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR)  a avut la dispoziţie 150,87 de milioane de lei pentru Braşov, dar nu a reuşit să cheltuiască banii, dar nici să termine lucrările. 86 de milioane de lei au rămas necheltuiţi.

Numai pentru ocolitoarea Braşovului fuseseră alocate la început de an 70,91 de milioane de lei (proiect finanţat cu fonduri europene), dar s-au cheltuit doar jumătate. Termenul limită de finalizare a centurii ocolitoare este finele anului 2015, iar acum banii se vor pierde. Construcţia Ocolitoarei Braşovului a început acum 14 ani, dar lucrarea nu este încă terminată.

Nici drumul de legătură dintre DN1A şi Ocolitoarea Municipiului Săcele nu a fost făcut deşi era o prioritate pentru a decongestiona DN1. Pentru acest drum au fost alocaţi 599.000 de lei, dar nu s-a făcut nimic.

Nici autrostrăzile nu au fost prioritare. Nu s-a făcut nici studiul de fezabilitate pentru autostrata Sibiu-Făgăraş şi nici pentru Braşov-Bacău. Pentru prima autostradă au fost alocaţi 3 milioane de lei, dar banii nu au fost cheltuiţi. Pentru tronsonul Braşov-Bacău nu s-a alocat nici măcar un leu. Este clar că Braşovului nu va avea autostrăzi prea curând.

Nu vom avea prea curând nici Aeroport. Acesta nu este o prioritate printre investiţii Guvernului până în 2035.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite