Care sunt cele mai frecvente greşeli făcute de turişti pe munte şi cum pot fi evitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frecvente greşeli pe munte FOTO Primăria Braşov
Cele mai frecvente greşeli pe munte FOTO Primăria Braşov

Muntele este frumos, dar poate fi şi periculos, dacă nu se respectă anumite reguli. În primul rând, turiştii trebuie să fie echipaţi corespunzător şi să urmeze doar traseele marcate

Călătoriile pe munte oferă o senzaţie aparte. Nimic nu se compară cu o plimbare în aerul curat existent în locurile care se află departe de şosele şi de aglomeraţiile urbane. Ascensiunea spre vârful unui munte are o satisfacţie rară şi amintirea acesteia îi face pe mulţi să dorească să mai urce un munte, şi un alt munte, şi încă unul. 

Numai că unele excursii se pot termina dramatic sau chiar cu tragedii. Aceasta, în special în cazul în care nu sunt respectate regulile muntelui, unele diferite de viaţa la altitudini mai mici. Salvamontiştii braşoveni reamintesc câteva reguli de bază, care îi pot feri pe turişti de nedoritele accidente şi le pot asigura o vacanţă sau un weekend cu amintiri frumoase. 

„Turiştilor care doresc să facă drumeţii, le recomandăm să se echipeze corespunzător, cu încălţări adecvate, deoarece, la acest moment, pe traseele din zona staţiunii Poiana Braşov, pot întâlni zone de zăpadă, iar, unde aceasta este topită, pământul îmbibat de apă face ca aderenţa să fie foarte scăzuta. Totodată, îi atenţionăm asupra pericolelor cărora se expun în momentul în care părăsesc poteca marcată şi aleg scurtături sau secţiuni neamenajate”, au transmis salvamontiştii.

Echipamentul neadecvat şi abaterea de la traseele marcate sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor pe munte, potrivit salvamontiştilor. O altă greşeală, mai ales în această perioadă în care se întunecă foarte devreme, este lipsa unei surse de lumină.

Sâmbătă, 11 decembrie, din cauza echipamentului inadecvat, o persoană a alunecat şi a suferit un traumatism la glezna unui picior. Aceasta se afla într-o zonă nemarcată, o bretea ce face legătura între Drumul Vechi şi Drumul Forestier, ambele făcând legătura între Braşov şi Poiana Braşov. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Urmărire ca-n filme pe străzile unei comune din Braşov. De ce nu oprise şoferul la semnalele poliţiştilor

Fost primar din Braşov, condamnat definitiv pentru corupţie, alături de un fost director de ziar

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite