Braşoveanul care şi-a ucis soţia şi-a premeditat fapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian şi Cristina Mâia, împreună cu fetiţa lor, Delia Foto: arhivă personală
Ciprian şi Cristina Mâia, împreună cu fetiţa lor, Delia Foto: arhivă personală

Psihologii spun că Ciprian Mâia a dat dovadă de incapacitate afectivă. Specialiştii sunt de părere că foarte afectat de tragedie este copilul cuplului, care va fi stigmatizat toată viaţa.

Ciprian Mâia şi-a ucis din gelozie soţia, duminică seara, chiar în locuinţa cuplului.

Psihologii cred că bărbatul şi-a premeditat fapta. „Din punctul meu de vedere a existat o premeditare. Nu a fost o confruntare violentă şi cred că el a căutat ceva de genul «Dacă nu eşti cu mine, nu eşti cu nimeni». E o luptă de putere", spune Cătălin Gherasim, psihoterapeut. 

Specialistul mai spune că „oamenii care ajung, pe fondul geloziei, să comită asemenea fapte, arată incapacitatea lor afectivă, lipsa de pregătire, educaţia, dar şi familia din care provin. Ei consideră că acea femeie sau acel bărbat le aparţin".

Fetiţa va creşte cu bunicii

În urma tragediei, fetiţa cuplului, în vârstă de doi ani şi jumătate, a rămas orfană de mamă. „Crescând, toţi copiii vor spune despre ea este că este fata al cărei tată care i-a omorât mama. Va purta acest stigmat. Ea nu are nicio vină, iar familia şi cei apropiaţi vor trebui să o încurajeze. Consilierea este foarte importantă", mai spune Cătălin Gherasim.

Deocamdată fetiţa se află în grija bunicilor materni. „După ce vom fi sesizaţi de organele de cercetare penală, vom merge la ei acasă, vom face o anchetă socială şi îi vom sprijini şi financiar. Din câte am înţeles, bunicii se gândesc să o păstreze", a spus directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, Virginia Martin.

Cinci femei, ucise din gelozie

În ultimul an, cinci femei au fost ucise de soţi din cauza geloziei. Cele mai şocante crime au fost cele din Poaia Mărului, când o femeie a fost omorâtă de soţ în plină stradă, şi cea din autobuzul RAT Braşov, care circula pe linia 28. Atunci, o braşoveancă a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit de soţul gelos, sub privirile îngrozite ale călătorilor. Zilele trecute, la Voila, o femeie a fost ucisă de bărbatul ei, chiar sub ochii celor doi copii ai cuplului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite