Braşov: Şapte ani de închisoare pentru 11 lovituri de cuţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul s-a precut exact în faţa casei victimei. Foto: Arhivă
Atacul s-a precut exact în faţa casei victimei. Foto: Arhivă

Ionuţ Stanciu a înjunghiat un tânăr de 21 de ani din Codlea, după ce a intrat în casa acestuia cu intenţia de a fura. Agresiunea s-a petrecut la finele anului 2010. Judecătorii Tribunalului Braşov l-au condamnat, pe agresor la 7 ani şi 10 luni de închisoare.

Ionuţ Nicoale Stanciu (19 ani) a fost acuzat de tentativă la omor deosebit de grav, violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie şi port ilegal de cuţit, după ce a înjunghiat de 11 ori un tânăr de 21 de ani din Codlea: Totul, după ce a intrat în casa victimei cu intenţia de a fura. Stanciu a atacat decizia Tribunalului cu apel. Dosarul este acum pe rolul Curţii de Apel Braşov.

Filmul atacului

Agresiunea a avut loc în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2010. Ionuţ Nicolae Stanciu a intrat în casa lui Alexandru Dumitru (21 de ani), cu intenţia de a fura. În tot acest timp, victima dormea, dar a fost trezită de zgomote. Speriat, agresorul a fugit, dar Alexandru Dumitru l-a urmărit. L-a prins la aproximativ 50 de metri de casă. A urmat o luptă între cei doi, apoi Stanciu a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe Dumitru de 11 ori, în zona toracelui şi abdomenului. Victima a avut nevoie de 28-30 de zile de îngrijri medicale, iar medicii au stabilit că viaţa i-a fost pusă în pericol.

Agresor periculos

Ionuţ Nicolae Stanciu este din Vulcan şi la doar 19 ani este recidivist şi are la activ numeroase furturi din locuinţe şi societăţi comerciale. Tânărul trăia de pe urma spargerilor pe care le comitea şi, după fiecare furt, îşi ardea hainele pentru a-şi şterge urmele. Individul este considerat un tip periculos după ce, tot în toamna anului trecut, a lovit în cap un poliţist din Ghimbav cu o şurubelniţă, fiind acuzat şi de ultraj.

După atacul de la Codlea, Ionuţ Nicoale Stanciu a fugit şi a fost prins după circa o lună. Nu a fost arestat pentru incidentul din noiembrie, ci pentru o altă faptă. „A fost arestat la data de 1 decembrie 2010 într-un alt dosar, de furt calificat, pentru care a primit o pedeapsă de 6 ani şi 6 luni", a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătorul Alina Mioc.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite