Braşov: Mariana Târcă: „Este momentul prielnic ca România să ia o medalie la Campionatul Mondial“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenoarea naţionalei de tineret de handbal feminin, Mariana Târcă, a declarat marţi că speră ca selecţionata de senioare a României să termine pe podium Campionatul Mondial din China, considerând că acum este un moment prielnic pentru handbalul românesc.

„Am urmărit partidele jucate în turneul din Norvegia, dar nu cred că aceea este faţa naţionalei României. Personal, cred că fetele vor avea un cuvânt greu de spus la Campionatul Mondial din China. Avem un lot care poate realiza o performanţă bună, şi consider că este şi momentul prielnic pentru a lua o medalie“, a spus Târcă.

Aflată în cantonament în Poiana Braşov, cu lotul de tineret, antrenoarea Mariana Târcă speră ca în această perioadă, dar mai ales în cele trei partide de verificare pe care România le va susţine la Braşov, vineri, sâmbătă şi duminică, echipa pe care o pregăteşte „să îşi îmbogăţească bagajul tehnic al jocului“. „Ne aflăm la Braşov într-o perioadă de pregătire, în care ne-am propus să ne îmbogăţim bagajul tehnic. Avem foarte mult de lucru şi fizic şi mental. Aştept mai multă rapiditate în joc şi la la finalul acestei perioade să definitivăm un lot de 17-18 jucătoare pe care să ne bazăm pentru calificările la Campionatul Mondila din China, unde ne vom bate pentru unul din cele două locuri, cu Franţa, Croaţia şi Finlanda“, a mai adăugat Mariana Târcă.

Naţionala de tineret va juca vineri, sâmbătă şi duminică, în sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi din Braşov, trei partide de verificare cu selecţionata de tineret a Franţei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite