Braşov: Cinci firme sunt interesate de „afacerea aeroportul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre o firmă românească şi patru din străinătate. Societăţile interesate să facă oferte pentru aeroport mai au timp până în 1 iunie să se înscrie la licitaţia pentru proiectarea şi construirea Aeroportului Internaţional „Braşov-Ghimbav“.

Lucrarea este estimată la aproximativ 60 de milioane de euro şi ar trebui finalizată până la alegerile locale, care vor avea loc anul viitor.

Aeroportul va avea o pistă de 2600 de metri şi va trebui să primească avioane de tip mediu curier, clasa Boeing 737 sau Airbus 320, din anumite serii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, pista va fi gata până la sfârşitul anului 2011.

Viabilizarea terenului, la final

Prima fază a lucrărilor Aeroportului Internaţional „Braşov-Ghimbav" se apropie de final. Firma Kasim Emaka SRL lucrează de zor la viabilizarea terenului pentru viitorul aeroport.

Amenajarea terenului costă 1,6 milioane de euro şi va fi imediat urmată  de lucrările efective pentru construcţia aeroportului.

Sistematizarea şi nivelarea zonei este aproape gata. Am avut un termen de două luni, mai avem trei săptămâni. În orice caz eu sunt convins că în maximum o lună totul va fi gata. Nivelarea este gata, gardul este la forma finală, urmează să dăm drumul la licitaţia pentru îndiguirea apelor, pentru că zona nu trebuie să fie inundabilă, lucrare estimată la două luni", a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Consiliul Judeţean va mai cheltui şi alte aproximativ 2 milioane de euro pentru îndiguirea şi canalizarea necesare aeropotului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite