Braşov: Cel puţin 110 lei cheltuiesc părinţii pentru prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii au început goana după rechizitele şcolare. Cu câteva zile înainte de începerea şcolii supermarket-urile, librăriile şi papetăriile sunt pline cu părinţi şi copii care se pregătesc pentru şcoală.

Fiind an de criză, bugetul părinţilor este mult mai mic decât anul trecut. Există braşoveni care sunt dispuşi să cheltuie până într-o sută de lei, dar sunt şi alţii care sunt dispuşi să cheltuie şi 1.000 de lei pentru ca micuţii lor să meargă, cu drag, la şcoală.

Un ghiozdan modest cu cele necesare unui copil de clasa I ajunge la 110 lei.

Ghiozdanul costă între 30 şi 70 de lei, penarul între 7 şi 15  lei, stiloul cel puţin 6 lei, un set cu 4 creioane costă 3 lei, iar cariocile 4 lei. Caietele sunt aproximativ un leu bucata, iar coperţile 1,5 lei bucata. Acuarelele au preţuri între 6 şi 25 de lei, beţișoarele 2 lei, iar numărătoarea 5 lei. La aceste costuri se adaugă şi uniformele care au preţuri cuprinse între 30 şi 60 de lei.  

Părinţii care au doi copii care încep pe 13 septembrie şcoala scot din buzunar mult mai mulţi bani. „În fiecare an costurile se ridică la 1.500 de lei pentru ambii copii. Dacă mai punem în calcul şi fusta, pantalonii şi cămăşile se ajunge clar la 2.000 de lei", a declarat Adriana Titieni, mamă a doi copii în clasele a V-a, respectiv a VI-a.

Pretenţii scumpe

La cumpărături, părinţii sunt atent supravegheaţi de copii, care vor neapărat rechizite cu eroi din desene animate sau filme, gen Hannah Montana, Spiderman sau tinerii din serialul High School Musical. Pentru aceste mofturi, părinţii  plătesc două ori mai mult.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite