Braşov: Cât ne costă elevii care au picat Bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare absolent de liceu cu sau fără Bacalaureat are dreptul să beneficieze de indemnizaţie de şomaj.

Cuantumul acesteia, pe anul 2011, este de 250 de lei pe lună, pentru fiecare asolvent, şi se acordă pe o perioadă de şase luni. Condiţia este ca actele să fie depus în termen de 60 de zile de la data absolvirii.

Având în vedere că anul acesta 2.365 de elevi din judeţul Braşov nu au promovat examenul de Bacalureat, statul ar putea scoate bani serioşi din buzunar dacă fiecare dintre ei solicită ajutor de şomaj.

Astfel, costul total al indemnizaţiei de şomaj pentru pentru toţi aceşti elevi, acordat pe o perioadă de şase luni, ar fi de 3.547.500 de lei. Practic 1.500 de lei de absolvent.

Suma ar putea fi însă mult mai mare dacă elevii care au luat Bac-ul  nu intră la facultate sau nu-şi găsesc un loc de muncă.

Acte necesare pentru şomaj

Pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, absolvenţii trebuie să depună la sediul AJOFM, actul de  identitate ( copie şi original), act de studii sau adeverinţă (copie şi original), adeverinţă medicală cu menţiunea „Apt pentru muncă" sau cu eventuale restricţii medicale şi un dosar plic.

Programul de depunere a dosarelor este de luni până joi, între orele  08.30 şi 16.30. Dacă actele nu sunt depuse în termen de 60 de zile de la data absolvirii, solicitanţii îşi pierd dreptul a mai beneficia de idemnizaţia de şomaj.

De asemenea, indemnizatia se acordă, la cerere, cu actualizarea actelor depuse la dosar, numai după expirarea celor 60 de zile şi numai dacă tinerii nu şi-au găsit un loc de muncă. De la 1 iulie până în prezent, 15 absolvenţi au depus actele pentru şomaj la sediul AJOFM.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite