Bătaie generală la un meci de hochei între copii. Nici la meciurile de seniori nu se vede așa ceva

0
Publicat:

La finalul unui meci de hochei de la Brașov, juniorii U15 de la Cârța (Harghita) au năvălit spre echipa-gazdă și au început să lovească în stânga și în dreapta, plini de furie pentru că pierduseră meciul.

Bătaie generală la un meci de hochei între copii FOTO Marian Stoica
Bătaie generală la un meci de hochei între copii FOTO Marian Stoica

Scene incredibile au avut loc luni, 26 martie 2024, pe gheața Patinoarului Olimpic de la Brașov, cu ocazia meciului de hochei dintre echipele U15 ale clubului Corona Brașov și celui din Cârța, județul Harghita.

Așa cum se vede în filmare, totul a început când hocheiștii de la Brașov se bucurau, la final, pentru victorie. Jucătorii echipei-gazdă au fost atacați, brusc, de sportivii de la Cârța. Preț de aproape un minut s-au împărțit pumni și picioare, iar inclusiv arbitrul confruntării, care a încercat să aplaneze conflictul, a fost lovit serios, s-a dezechilibrat și a căzut pe gheață.

Acolo există comisii care iau niște decizii - în primul rând – și, în funcție de deciziile comisiilor, noi vom face apel la comisia superioară sau nu. Acum, observ o escaladare a violenței și marți avem un birou federal și o să fac cunoscătă situația asta, să vedem ce măsuri se pot lua pentru a se stopa. În primul rând, fiindcă sunt copii și trebuie să aibă alt gen de conduită”, a declarat Alexandru Dedu, președintele clubului Corona Brașov.

Violențe s-au înregistrat și înainte cu o zi, la meciul dintre echipele de seniori Corona Brașov și ACSH Gheorgheni, contând pentru semifinalele Erste Liga. Deși suporterii brașoveni au afișat mai multe bannere care îndemnau la un comportament sportiv, lipsit de violență, pe gheață au fost mai multe evenimente de acest gen. 

Hocheiul este un sport extrem de frumos și spectaculos, care se joacă în mare viteză datorită faptului că practicanții lui folosesc patinele pe gheață. Cine a văzut un meci de hochei pe viu s-a îndrăgostit iremediabil de acest frumos sport. Spectatorii savurează, pe lângă momentele de joc, și bătăile între sportivi, care nu sunt deloc puține.

Cum lupta sportivă se duce pe gheață, dacă un hocheist îl imbrâncește pe altul, e mult mai ușor să cadă decât la sporturile pe uscat. În plus, echipamentul foarte greu îi face pe cei care îl poartă să nu poată lovi la fel de puternic ca atunci când sunt îmbrăcați normal, astfel că arbitrii îi lasă, de obicei, să încheie conflictul și apoi îi trimit pe bancă, să se liniștească.

Când o asemenea bătaie devine, însă, generală, între cele două echipe, cu tot cu cei de pe bancă – la hochei joacă tot lotul într-un meci, nu doar 6 jucători, cât sunt într-un moment pe gheață – și, mai ales, când vorbim despre copii, lucrurile sunt mult mai grave.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite