Avocatul Teodorescu şi bărbatul plătit de acesta pentru a-i ucide soţia rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul braşovean Victor Teodorescu şi Victor Erwin Preşemereanu, bărbatul plătit de acesta pentru a-i ucide soţia, au fost aduşi, luni, la Curtea de Apel Braşov, unde s-a pus în discuţie legalitatea menţinerii măsurii arestului preventiv, iar instanţa a decis ca cei doi să rămână în arest.

Potrivit judecătorului Silviu Barbu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, avocaţii celor doi inculpaţi au făcut recurs la decizia de arestare preventivă
a celor doi, recurs care a fost respins de judecători.

"Instanţa a respins recursul, prin urmare cei doi inculpaţi au rămas în continuare în arest preventiv", a spus Barbu. Primul termen pe fond în acest dosar va avea loc în 5 septembrie la Curtea de Apel Braşov. Lorette Luca, avocata lui Victor Teodorescu, a declarat că abia în 5 septembrie începe "adevărata luptă", luni fiind doar "o luptă de tatonare".

Ea s-a declarat nemulţumită de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au dat publicităţii rechizitoriul înainte de a-l pune la dispoziţia inculpaţilor şi a avocaţilor acestora. "Parchetul a trebuit să facă mai întâi cunoscut poporului şi după aceea inculpaţilor şi apărătorilor conţinutul rechizitoriului pe care l-am lecturat din presă şi am avut senzaţia de roman biografic. Se face o trecere în revistă a istoriei, neromanţate, ce-i drept, a vieţii lui Teodorescu Victor, din punctul meu de vedere fără nicio legătură cu obiectul cauzei", a afirmat avocata lui Teodorescu.

Ea a spus că un om care suferă de "depresie post-doliu" nu poate fi "un om care a săvârşit o asemenea faptă".

La rândul său, Silvia Pârşan, avocata lui Preşemereanu, a spus că speră ca clientul său, care şi-a recunoscut vina, să primească o reducere a pedepsei cu o treime, aşa cum prevede legea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu

premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Scopul crimei a fost acela de a încasa prima de asigurare în valoare de 150.000 de euro. Preşmereanu este acuzat de omor calificat, după ce, fiind instigat de Teodorescu, în 29 martie, s-a deplasat la locuinţa soţiei avocatului, căreia i-a aplicat 25 de lovituri cu un cuţit şi un levier, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite