Autoservirea pentru oameni cinstiţi se poate redeschide, după ce ANAF a dat undă verde proiectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoservirea lui Erwin Albu a primit undă verde de la ANAF. FOTOFacebook.
Autoservirea lui Erwin Albu a primit undă verde de la ANAF. FOTOFacebook.

Un proiect inedit a lui Erwin Albu, un bărbat din Codlea care a demonstrate că românii sunt cinstiţi are acum undă liberă de la ANAF. Asta după ce iniţiativa omului a fost blocată de Primărie.

La mijlocul lunii iunie, Erwin Albu, care are în Codlea o mică grădină s-a gândit să dezvolte un proiect inedit. A pus la poartă fructe şi legume din grădina proprie şi a înfiinţat o autoservire. Oamenii îşi cântăreau singuri marfa şi lăsau într-o cutie câţi bani credeau că face. Proiectul a fost  unul de succes şi nimeni nu a plecat fără să plătească. Impresionant este gestul unui băiar de zece ani care a luat un gem, dar nu a ştiut că trrebuie să plătească. A aflat când a ajuns acasă. S-a întors a pus banii în cutie unde a lăsat şi un bilet prin care îşi cerea scuze. Încă o dovadă că oamenii sunt cinstiţi atunci când sunt trataţi cu rerspect. Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită aşa cum spune un proverb, pe fir a intrat rapid Primăria din Codlea care a decis că omul trebuie să aibă certificate de producător şi să plătească impozite.

Autoservire

Erwin Albu s-a adresat ANAF-ului care a decis că bărbatul nu face nimic ilegal. „La două săptămâni de la lansarea experimentului prin care am dovedit că românii sunt cinstiţi, pe 30 iulie, am transmis întreaga poveste către ANAF, specificând şi că în cutia poştală se strânseseră până la acea oră 3.001 lei, cerând o poziţie oficială din partea acestei instituţii. Iniţial am fost contactat de directorul general adjunct al agenţiei, ca apoi să primesc răspunsul final de la circumscripţia din Codlea. ANAF consideră perfect legal experimentul cu autoservirea. Fără certificat de producător cum cerea aiurea Primăria Codlea , fără aparat pentru bonuri fiscale. Nici declararea veniturilor nu este necesară pentru suprafaţa de teren aferentă gospodăriei în care îmi desfăşor activitatea“, a spus Erwin Albu.
 

Raspuns ANAF Codlea
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite