Adriana Iftime: „Sectorul construcţiilor a căzut de la etajul zece“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii din Transilvania îşi dau întâlnire la Sala Sporturilor, la expoziţia „Camex". Specialiştii vor căuta şi soluţii pentru o eventuală resuscitare a construcţiilor.

Aproximativ 20.000 de firme de construcţii au dat faliment anul trecut sau au intrat în insolvenţă. Majoritatea, însă, au „căzut la pat" din lipsă de clienţi. Cifrele de afaceri au scăzut şi ele la jumătate. Societăţile au trebuit să renunţe la angajaţi, iar în unele cazuri au oprit proiectele aflate în derulare.

Dacă economia României ar fi un bloc de zece etaje, am putea spune că industria construcţiilor a căzut de la etajul zece. În acest moment se construieşte foarte puţin, se fac mici lucrări publice constând în reabilitări de drumuri sau reţele. Se construiesc foarte încet unele blocuri ANL", a spus Adriana Iftime, director general al Patronatului Societăţilor de Construcţii din România.

Şi investitorii străini s-au grăbit să se retragă de pe piaţa românească fapt ce a dus la împuţinarea lucrărilor de anvergură, vizibile în anii trecuţi.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite