Adrian Atomei: „Taxe zero la debranşarea de la CET Braşov“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Adevărul de Seară" Braşov, privind desfiinţarea taxelor de debranşare de la CET, revine în actualitate.

Campania desfăşurată anul trecut de „Adevărul de Seară" Braşov a revenit de câteva zile în atenţia comunităţii, odată cu apropierea datei de la care braşovenii pot solicita debranşarea locuinţelor de la sistemul centralizat de termoficare, respectiv ziua de 17 mai. Vă reamintim faptul că „Adevărul de Seară" a cerut Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) CET Braşov, respectiv membrilor Consiliului Local Braşov, să anuleze taxele aberant de mari care au fost practicate pentru debranşarea de la reţeaua CET“, se arată în scrisoarea deschisă a lui Atomei.

Consilierul local Adrian Atomei a cerut ieri primarului George Scripcaru, prin intermediul unei scrisori deschise, să susţină „iniţiativa mea de renunţare la această taxă de debranşare şi de a simplifica această procedură prin debranşarea în regie proprie, de către persoane fizice sau juridice autorizate în domeniu".

„Anul trecut, dupa o perioada de chin pentru brasoveni, CET-ul a fost "iertat" de datoriile istorice, insa nu a trecut jumatatea anului si problemele apar iarasi. Daca in anul 2002 ati semnat actele, in calitate de viceprimar, pentru preluarea CET-ului in patrimoniul municipiului Brasov, cred ca a sosit momentul ca facand "uz" de puterea politica si de guvernarea partidului pe care il reprezentati, sa faceti toate demersurile catre Guvernul Romaniei de a scapa Brasovul de acest blestem.Va asigur ca voi sprijini un astfel de demers si va voi sustine orice initiativa pozitiva in acest sens. Totodata, va reamintesc ca, inca din anul 2008, in calitate de consilier local, am sustinut renuntarea la taxa de debransare, considerand aceasta taxa abuziva, nerealista si in contradictie cu dorinta brasovenilor si chiar a politicii promovate de administratia locala. Chiar dumneavoastra, in 2008, ati sfatuit brasovenii care doresc sa aiba caldura iarna sa se debranseze de la sistemul de incalzire centralizat.

Anul trecut, in urma campaniei facute de un grup de inititiva din Brasov, campanie intitulata "Exista viata fara CET", ati raspuns spunand ca "Taxele de debransare de la sistemul centralizat sunt stabilite de catre Adunarea Generala a CET Brasov, executivul brasovean neputand anula o decizie a acestui for de conducere". Domnule primar, va reamintesc ca AGA CET este formata dintr-o majoritate de consilieri locali PD-L Brasov, iar dumneavoastra sunteti presedintele acestei organizatii, avand o responsabiltate totala in ceea ce priveste decizia majoritatii.Pe aceasta cale, va rog sa sustineti initiativa mea de renuntare la aceasta taxa de debransare si de a simplifica aceasta procedura prin debransarea in regie proprie, de catre persoane fizice sau juridice autorizate in domeniu“ se arată în scrisoarea deschisă a lui Atomei.

Vă reamintim faptul că, recent, primarul George Scripcaru a declarat cotidianului nostru: „CET-ul este un blestem pentru municipiul Braşov" şi că sistemul centralizat de încălzire este una din cele mai grave probleme ale Braşovului. În consecinţă, Atomei îi solicită edilului: „Să faceţi toate demersurile către Guvernul României pentru a scăpa Braşovul de acest blestem".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite