10.000 de euro pentru copiii şi tinerii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La gala caritabilă au participat oameni care au înţeles problemele cu care se confruntă copiii şi tinerii cu autism în viaţa lor de zi cu zi.

Invitaţii nu au ezitat să facă donaţii pentru susţinerea şi continuarea programelor terapeutice de recuperare atât de necesare pentru cei peste 50 de beneficiari ai organizaţiei braşovene. Fondurile donate, aproximativ 10.000 de euro, reprezinţă sponsorizări, bunuri şi produse donate, precum şi sumele strânse în cadrul tombolei şi licitaţiei.

„Fără spijinul comunităţii nu putem reuşi să oferim copiilor noştri ceea ce ei au nevoie. Programele terapeutice pentru recuperarea şi integrarea lor sunt foarte costisitoare. Noi încercăm ca organizaţie să venim în sprijinul părinţilor acestor copii, să le oferim un spaţiu adecvat sesiunilor de terapie, precum şi programe psiho-educaţionale de cea mai bună calitate, alături de specialiştii asociaţiei. Acum suntem copleşiţi de numărul atât de mare de braşoveni care au venit alături de noi la acest bal, dar şi de dărnicia lor. Gestul lor înseamnă enorm şi este esenţial pentru noi, ca părinţi ai copiilor cu tulburări din spectrul autist”, Diana Niţă – preşedinte Asociaţia „Rază de Speranţă”.

Emilia Mirea, preşedinta Asociaţiei „TheoEmyDor” s-a aflat la acest eveniment în triplă ipostază: în calitate de mama a unui copil cu autism, de artistă – balerină, dar şi de organizator. „Băieţelul meu, Theo, este motorul care m-a determinat să intru în povestea acestei campanii de strângere de fonduri. Ştiu, din experienţa proprie, cât de greu este pentru o familie să se obişnuiască cu acest diagnostic, dar şi cât de dificilă este susţinerea financiară a programelor terapeutice de recuperare. Noi avem o singură opţiun: de a avea multă răbdare pe drumul pe care am pornit, dar şi speranţa ca fiul nostru va avea o viaţă normală.”

Ellie White – invitatul special al balului, alături de artiştii braşoveni Marius Dragomir, Maria Chislean, violonista Alice Boiu, Kronstadt Quartet, trupa Jokers, dansatorii La Passion şi VioDance şi balerinii EmyDor Show Dance au oferit un program minunat. Alături de artiştii consacraţi, pe scena barului de noapte Aro Palace, au urcat şi câţiva dintre beneficiarii Asociaţiei „Rază de Speranţă”. Mara Niţă – o fetiţă de 7 ani diagnosticată cu autism a susţinut un recital la pian, iar alături de alţi micuţi cu TSA a prezentat o colecţie de modă pentru pitici. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia „Suport”, grupul de iniţiativă „Papuci pentru copii” şi Asociaţia„Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” Filiala Braşov.

Balul caritabil „Inimi albastre” a reprezentat un demers iniţiat de o echipă care a dorit ca astfel să vină în sprijinul copiilor şi tinerilor cu tulburări din spectrul autist.

„Vrem să trezim comunitatea la nivel naţional, să conştientizăm şi sensibilizăm oamenii cu privire la problemele copiilor cu autism. Luptăm prin tot ceea ce facem pentru integrarea lor în societate, pentru că doar aşa putem construi o lume mai bună şi mai sănătoasă pentru ei, insa si pentru noi. Trebuie să învăţăm să lucrăm ca o echipă, să fim parteneri în comunitatea în care trăim. Aceşti copii au nevoie de sprijinul nostru necondiţionat, noi le vom fi mereu alături, iar ei ne vor oferi, neconditionat toată dragostea lor”, a declarat Silvia Pohrib –preşedinte Asociaţia „Suport” Braşov.

„Aceste eveniment a presupus multă muncă pentru că am pornit la drum cu dorinţa de a reuşi să aducem o speranţă copiilor cu autism şi familiilor lor. Acum, suntem convinşi şi fericiţi că am reuşit să convingem comunitatea braşoveană şi nu numai de importanţa susţinerii şi participării lor la acest eveniment. Părinţii copiilor cu autism nu trebuie să poarte singuri povara acestui diagnostic. Stă şi în puterea noastră să le facem viaţa mai frumoasă şi mai uşoară”, a declarat Alin Crăciun, cordonatorul grupului de initiativă „Papuci pentru copii”.

„Am ales să mă implic în acestă campanie deoarece militez pentru ideea de implicare care duce la rezutate ce ne ajută să ne descoperim o dată lipsurile, dar şi puterea de a rezolva problemele, acest lucru fiind valabil, atât in plan personal, cât şi pe plan colectiv, al societăţii. Cunosc foarte bine ceea ce inseamna AUTISMUL, deoarece am lucrat în acest domeniu şi stiu, mai presus de toate, că suntem datori faţă de propriul nostru viitor să ne comportam conştient şi să ne implicăm activ”, a precizat Cicerone Busuioc – Preşedinte „Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” filiala Braşov.

Toate fondurile obţinute în cadrul acesti eveniment caritabil vor fi direcţionate exclusiv către susţinerea şi continuarea programelor terapeutice psiho-pedagogice pentru beneficiarii Asociaţiei „Rază de Speranţă”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite