Tehnici americane de operaţie, „furate” de chirurgii brăileni de la colegi de peste Ocean, în cadrul unui schimb de experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de medici americani sosiţi în Brăila prin intermediul Fundaţiei Baptiste „Diaconia” a efectuat un schimb de experienţă cu colegii români din cadrul Spitalului Judeţean. Astfel, americanii, asistaţi de medici români, i-au făcut o histerectomie unei brăilence de 40 de ani, îndepărtându-i uterul laparoscopic.

Operaţia a fost făcută marţi, 15 septembrie, în incinta Corpului B al Spitalului Judeţean. Iniţial, „mâna întâi” a intervenţiei chirurgicale ar fi trebuit să fie un medic brăilean, Iulian Tătaru. Pentru că au apărut complicaţii, rolul principal a fost preluat de doctorul ginecolog Ted Fogwell, asistat de colegul brăilean.

La final, operaţia s-a dovedit a fi reuşită, iar medicul american a ţinut să îi felicite pe colegii brăileni pentru felul cum au acţionat. Acesta spune că nu e prima dată când vine în Brăila şi, cu fiecare vizită a constatat o îmbunătăţire a sistemului medical.

"Sunt impresionat de sistemul medical din România. Consider că s-a îmbunătăţit vizibil în aceşti trei ani de când facem schimbul de experienţă. Sunt progrese destul de mari şi cred că avem ce învăţa unii de la alţii”, a declarat dr. Ted Fogwell.

La rândul său, dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a spus, după ce a asistat la o parte din intervenţia chirurgicală: "Există un contract de colaborare între noi şi Fundaţia Diaconia pentru ca ei să implementeze noi tehnici chirurgicale în România. Ideea lor este să-i lase pe doctorii noştri să opereze, iar ei doar să-i asiste. I-au învăţat tehnica".

Echipa americană sosită la Brăila prin intermediul Fundaţiei „Diaconia” este formată din medicii anestezişti Grady Crosland, Kristina Deason şi James Layton, medicul gastroenterolog - chirurg colon Julie Leverton, medicul radiolog Thomas Johnson, medicul ginecolog Ted Fogwell şi medicul internist şi medicină de familie Camron Nelson. Acestora li se adaugă şi şase medici stomatologi: Kevin Seidler, Jimmy Eubank, Stevan Orser, Brandon Allen, Gary Schwarz şi Jerry Godkin.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite