Şase persoane înţepate de viespi, la Brăila. De ce au devenit agitate insectele şi care sunt recomandările medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victimele au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila, unde au primit îngrijiri medicale de specialitate.

Şase brăileni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost înţepaţi de viespi în ultima lună. Veninul insectelor nu le-a pus viaţa în pericol, astfel că au putut fi externaţi după ce au primit tratamentul medical specific.

Apicultorii susţin că atacurile viespilor s-au înmulţit în ultima perioadă din cauza ploilor. Precipitaţiile au redus zonele unde insectele găseau hrană, iar din acest motiv au devenit agitate, atacând pe oricine s-a găsit în proximitatea lor.

În mod normal, înţepătura de viespe nu este mortală, însă dacă o persoană este atacată de mai multe insecte sau este alergică la înţepăturile de insecte, poate intra în şoc anafilactic. A păţit-o un bărbat din Sălaj, care a fost înţepat de cap de o viespe când culegea mere, în timpul ce un bărbat de 43 de ani şi-a găsit sfârşitul după ce a fost atacat de un roi de viespi în timp ce bea apă dintr-o fântână.

Pentru a evita situaţiile de acest gen, medicii recomandă persoanelor care ştiu că sunt alergice la înţepăturile de insecte să aibă mereu asupra lor o doză de adrenalină pentru a evita situaţia de a intra în şoc anafilactic. Important de reţinut este şi că insectele sunt atrase de parfumurile puternice, dar şi de hainele portocalii şi galbene.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite