Regizorul brăilean Vlad Cristache este nominalizat la Premiile UNITER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Vlad Cristache este nominalizat la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER pentru regia spectacolului "Peer Gynt" de Henrik Ibsen, la secţiunea debut. Teatrul „Maria Filotti" din Brăila a deschis stagiunea 2010/2011 cu premiera piesei „Peer Gynt" de Henrik Ibsen, în regia lui Vlad Cristache şi scenografia lui George Mosorescu.

Gala Premiilor UNITER , iniţiată şi coordonată de Ion Caramitru, se desfasoară anual, începând din 1991, iar distincţiile sunt acordate pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de juriul de selecţie.
Ediţia a XIX-a a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 18 aprilie 2011.


Tânărul regizor Vlad Cristache a absolvit în 2009 secţia Regie-Teatru, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, la clasa d-nei profesor, Liudmilla Szekelly Anton, profesor asociat Radu Apostol. Vlad Cristache este în prezent masterand în „Arta regizorului de teatru" U.N.A.T.C. Bucureşti la clasa profesorului Victor Ioan Frunză.


„Peer Gynt este prototipul omului dispreţuit de societatea pe care, la rândul lui, o dispreţuieşte. Un outsider visător, respingând mediocritatea, care încearcă cu orice preţ să fie «altfel», să fie liber. Cenuşiul cotidianului, absenţa orizontului, îl obligă să evadeze în imaginar, să trăiască o viaţă dublă în care fantezia şi realitatea se întrepătrund, în care visurile de a ajunge împărat şi luptele cu creaturi supranaturale se suprapun peste scandaluri domestice", a declarat regizorul Vlad Cristache despre pies ape care a regizat-o.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite