Reacţia IPJ Brăila după ce doi poliţişti au murit arşi de vii într-un accident rutier. „Folosesc astfel de tragedii pentru a-şi face imagine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: debraila.ro
Foto: debraila.ro

Maşina în care circulau agentul şef Mihai Bara (45 de ani) şi colega lui, agentul Ana Maria Manea (21 de ani), a ieşit de pe carosabil şi a luat foc în circumstanţe încă neelucidate, cei doi poliţişti murind carbonizaţi.

Agentul Ana Maria Manea (21 de ani) şi colegul ei, agentul şef Mihai Bara (45 de ani) au murit în seara zilei de 9 iunie după ce autospeciala de poliţie cu care se deplasau a ieşit de pe carosabil şi a luat foc, arzând ca o torţă. Cei doi se aflau în patrulare în momentul în care s-a petrecut tragedia.

Nu se cunosc deocamdată circumstanţele exacte în care a avut loc accidentul rutier, dar reprezentanţii sindicatelor din Poliţie au transmis un comunicat care a încins spiritele

"În această seară, colegii noştri Bara Mihai (45 ani) şi Manea Ana Maria (21 ani) din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca - IPJ Brăila , au decedat, în urma unui accident rutier. Aceştia se aflau la datorie în serviciul de patrulare, pe raza localităţii Şuteşti. Din primele informaţii, colegul nostru a pierdut controlul "autospecialei", acele sicrie pe roţi de care vă aminteam într-un articol anterior şi s-a izbit de un copac, după care maşina a luat foc. În urma accidentului, colegii noştri din cadrul Secţiei 4 Ianca – IPJ Brăila, aflaţi în timpul serviciului, au decedat, (carbonizaţi). Dumnezeu să-i odihnească în pace!", au declarat reprezentanţii Sindicatului Europol.

Conducerea IPJ Brăila a reacţionat, susţinând că informaţia conform căreia poliţiştii care au decedat în accidentul rutier ar fi circulat ”într-un sicriu pe roţi” nu este adevărată.

”Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii eronate, referitore la tragicul accident rutier petrecut în cursul serii de ieri, pe raza comunei Ianca, din judeţul Brăila, în urma căruia doi poliţişti şi-au pierdut viaţa, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

- Colegii se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliţie Dacia Logan, an de fabricaţie 2018, inscripţionată şi dotată cu rampă de avertizare optico - acustică.

Autospeciala avea revizia efectuată în luna mai 2020, la reprezentanţa producătorului din Brăila, iar inspecţia tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021.

La data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km.

- Expertiza tehnică, precum şi celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier.

Considerăm că este prematur ca unele persoane să-şi exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă.

- Este regretabil că unii reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-şi face imagine, nefiind informaţi corect şi propagând în spaţiul public date eronate, de natură a denigra instituţia.

Asigurăm cetăţenii că, la finalul anchetei penale, vom transmite public concluziile acesteia. 

Transmitem, încă o dată,  condoleanţe familiilor colegilor noştri şi mulţumim tuturor celor care în aceste clipe grele sunt alături de noi”, este comunicatul transmis de IPJ Brăila.

Poliţistul care se afla la volan mai avea un an până la pensie, iar tânăra poliţistă din dreapta intrase în serviciu în urmă cu numai cinci luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian, la faţa locului au intervenit două autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD, dar cei doi nu au mai putut fi salvaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite