Poliţia comunitară a dat milităria jos din pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitarea gunoiului în spaţiul public se sancţionează
Depozitarea gunoiului în spaţiul public se sancţionează

Lucrătorii de la Poliţia Comunitară au adus la bugetul local în săptămâna 15-21 februarie nu mai puţin de 16.580 lei, bani proveniţi din amenzile aplicate.

1.705 lei au fost aplicate numai pentru depozitarea gunoiului în alte locuri decât cele permise sau pentru transformarea domeniului public în loc de depozitare a materialelor de construcţii sau lemne pentru foc.

„Agenţii noştri au aplicat 18 sancţiuni în intervalul 15-21 februarie, celor care nu au înţeles că strada este bun public. Depozitarea gunoiului pe domeniul public, a materialelor de construcţii şi a altor bunuri se sancţionează conform Hotărârii Consiliului Local Municipal, iar amenda nu este deloc mică: 100 de lei", ne-a declarat Georgică Tănase, şeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare Brăila.

Amenzi pentru neascultători

De reţinut, că iniţial poliţiştii au încercat să impună legea cu vorba bună, atrăgându-le atenţia celor depistaţi să păstreze curăţenia oraşului. Cei care nu s-au conformat au fost sancţionaţi, iar spre beneficiul comunităţii, sumele din amenzile încasate de Poliţia Comunitară vor intra direct la bugetul local.

De asemenea, poliţiştii comunitari au acţionat şi împotriva cerşetorilor, care zilnic apelează la mila publică pentru a-şi rotunji veniturile.
„Cât de curând sperăm să facem curăţenie şi în acest domeniu sensibil", ne-a mai declarat interlocutorul.

Salariaţii Poliţiei Comunitare aşteaptă cu nerăbdare apariţia legii privind transformarea în Poliţie Locală şi aplicarea noilor atribuţii ce vor fi implementate. Ei spun că prin adoptarea noii legi vor beneficia de un cadru de lucru mult mai eficient.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite