Pandemia schimbă tradiţia de 1 Decembrie la Brăila: fără fasolea cu cârnaţi oferită  gratis de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: shutterstock
sursa foto: shutterstock

Dacă în fiecare an, de 1 Decembrie, Primăria Brăila pregătea peste 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi pentru a le oferi gratis localnicilor, anul acesta din cauza pandemiei de COVID nu s-a mai ţinut această tradiţie. De asemenea, nu mai sunt nici spetactacole şi nici parada colindătorilor.

În fiecare an, de Ziua Naţională a României, platoul din zona Palatului Administrativ era plin cu oameni veniţi să guste fasole cu cârnaţi făcută la cazan, oferită gratis de Primăria Brăila.

După fasolea cu cârnaţi, urmau parada militară şi spectacole de muzică populară, iar brăilenii erau invitaţi să se prindă în horă, pe platoul din Piaţa Independenţei. Seara începea parada colindătorilor, la care participau grupuri de colindători din diverse zone ale ţării. 

 Aceste evenimente atrăgeau un număr mare de oameni, însă, anul acesta, din cauza restricţiilor din pandemie, nu se mai organizează. ”Din păcate, nu o să fie fasole cu cârnaţi. Nu vom avea colinde seara, nu vom avea parada colindătorilor”, a anunţat  primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir.

În locul tradiţionalelor evenimente, va fi organizată o expoziţie de Crăciun, unde producătorii îşi vor putea vinde produsele. Accesul va fi gratuit şi nu se cere certificat verde la intrare, a ţinut să sublinieze edilul Brăilei. De la ora 16.40 va fi aprins oficial iluminatul de sărbători în oraş.  

  

„Moda anului 2021 este ca primăriile din alte oraşe să taxeze accesul, inclusiv al copiilor mai mari de 12 ani, la târgurile de Crăciun. Noi nu organizăm târg de Crăciun, ci expoziţie de iarnă! Şi nu taxăm pe nimeni! Accesul va fi liber, necondiţionat de certificat deoarece este organizată doar expoziţie de iarnă cu vânzare. Avem cel mai ieftin iluminat, cele mai multe luminite, dar sincer, as fi dispus sa avem cel mai scump iluminat din lume şi Sărbătorile din anii anteriori ......”, susţine primarul Brăilei, Marian Dragomir. 

Vă recomandăm şi:

Explozie de lumini şi culori în oraşul Galaţi. S-a dat startul sărbătorilor de iarnă VIDEO

Oraşul care a rezolvat problema încălzirii locuinţelor. „Oamenii tremurau de frig, iar datoriile se acumulau”

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite