Nu mai sunt bani pentru locuinţe de tip ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

450 de tineri aşteaptă de peste jumătate de an cheile de la o locuinţă ANL. Cererile lor au fost aprobate încă din februarie, însă în prezent nu există nicio locuinţă disponibilă.

Anul acesta, în municipiul Brăila nu s-a construit nicio locuinţă de tip ANL. Motivul invocat este lipsa banilor. Cu toate că Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene a asigurat fondurile pentru acest capitol, Primăriei Brăila i s-a comunicat că nu există bani pentru construcţia de ANL-uri.
„La locuinţele ANL s-a oprit construirea. Cu toate că finanţarea există de la Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, ni s-a spus că nu au mai venit bani. Cartierul Brăiliţa 3 ar fi trebuit finalizat anul acesta. Nu s-au primit decât nişte bani pentru lucrări făcute anul trecut", a declarat primarul Aurel Simionescu.


În prezent, există 450 de cereri care au primit aprobarea în luna februarie a acestui an. Solicitanţii trebuie să se înarmeze cu răbdare fiindcă la această dată nu există niciun fel de locuinţe libere care pot fi repartizate.
„Nu ştim ce se întâmplă. Aşteptăm. Ni s-a spus că nu mai sunt case disponibile. Noi am primit aprobarea din iarna trecută. Mai e puţin şi vine iar iarna şi tot fără casă suntem. Aşa merg lucrurile în România, nu ne mai surprinde nimic", ne-a spus Cristina Stănescu, 26 de ani.


Solicitanţii riscă să devină neeligibili


„Noi aşteptăm de peste 3 ani şi cred că suntem un caz norocos fiindcă suntem încă tineri. Sunt alţii care au aşteptat la fel ani de zile, au depăşit vârsta de 35 de ani şi s-au trezit că nu mai aveau dreptul la ANL", ne-a mai spus Cristina.


Banii pentru construcţia de locuinţe tip ANL mai vin şi din vânzarea acestor locuinţe către chiriaşi. Primarul Aurel Simionescu a făcut în mai multe rânduri apel la tinerii care locuiesc cu chirie să încerce să-şi cumpere apartamentele. Totuşi, de la începutul anului şi până în prezent, la Brăila nu a fost înregistrată nicio astfel de tranzacţie. Motivul este preţul destul de piperat. Potrivit calculelor aparatului de specialitate al Primăriei, costul unei locuinţe ANL variază între 12.000 de euro şi 20.000 de euro.


Anul acesta, Primăria a repartizat doar 19 locuinţe tip ANL. Numărul cererilor pentru solicitarea de ANL-uri a ajuns de la începutul anului la 609.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite