Lipsa simţului civic a unora dintre brăileni ne ţine îngropaţi în gheaţă, nicidecum incapacitatea autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut două săptămâni de când a nins şi la această oră multe dintre străzile Brăilei ca să nu mai vorbim de trotuare sunt acoperite încă cu un strat gros de gheaţă. Primarul Aurel Simionescu este conştient de această situaţie însă consideră că o mare parte din vină o poartă şi cetăţenii.

Edilul şef este supărat pe aceia dintre brăileni care îşi parchează maşinile pe marginea drumurilor şi le blochează accesul utilajelor de deszăpezire.

„În cartiere pe străzile dintre blocuri şi chiar în centrul istoric sunt parcate maşini de o parte şi de alta a drumului. Pe acolo nu încape niciun utilaj care să cureţe. Am vorbit şi cu Poliţia Locală să vedem ce facem", a declarat Simionescu.

Edilul şef a precizat că le-a cerut celor de la Direcţia pentru Administraţie şi Gospodărire Locală să îşi facă treaba şi să cureţe până la sfârşitul săptămânii şi străzile dintre blocuri care sunt mai puţin circulate.

Gheaţa de lângă Primărie

Rămâne de văzut dacă acest plan va fi dus la bun sfârşit având în vedere că astăzi erau încă o grămadă de străzi care nu văzuseră utilaj de deszăpezire.

Şi putem începe chiar cu strada Unirii foarte aproape de Primărie şi care se găseşte încă în stadiul de patinoar, apoi Calea Călăraşilor, porţiunea de trotuar vizavi de Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci", la fel, adevărat patinoar.

Menţionăm că aici nu există niciun fel de maşini parcate care să-i împiedice pe lucrătorii DAGL să spargă gheaţa la fel cum au făcut pe trotuarul din faţa Primăriei.

Aceeaşi situaţie o întâlnim pe mai toate străzile şi trotuarele oraşului. „În cartierul Obor, strada principală este acoperită cu un strat de câţiva zeci de centimetri de gheaţă. Noi nu mai putem să circulăm! E groaznic ce-i aici! Aşa nu se mai poate!", s-a plâns Constantin Pârvu, locatar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite